Sari la conținut

Unirea Tărlungeni, debut cu stângul în liga a doua!

unirea-tarlungeni-debut-cu-stangul-in-liga-a-doua

La prima apariție în liga secundă, Tărlungeniul a sperat că poate scoate cel puțin o remiză în jocul de pe teren propriu cu CSMS Iaşi. Nu a fost de acord cu acest lucru, centralul Rădulescu, care şi-a  făcut bine „treaba” şi a pus umărul la succesul moldovenilor.
Rădulescu, one man show. Iaşiul a avut nevoie de numai 5 minute pentru a deschide scorul la Tărlungeni: Țigănaşu nu a ştiut nici el ce a vruit să facă, să centreze sau să şuteze, Iacob nici el nu a înțeles nimic, şi mingea a intrat în poartă! După golul primit, Unirea a dominat copios:  Elek, Cristea şi Burdujan au trecut pe lîngă gol! În minutul 34, Tărlungeniul a avut un penalty clar (henț în suprafața de pedeapsă Crețu), dar singurul din tot stadionul care nu a văzut acest lucru, a fost centralul Rădulescu şi Iaşiul a intrat în avantaj la cabine. La 5 minute de la reluare, Onofraş a făcut 2-0, la o fază în care apărarea Unirii era încă...la vestiare. După golul doi al moldovenilor, echipa din vecinătatea Braşovului s-a aruncat peste adversar, în căutarea cel puțin a golului de onoare. Orbit probabil de soarele generos, centralul Rădulescu nu a văzut la jumătatea reprizei secunde un fault de galben al lui Crețu, care trebuia eliminat pentru al doilea cartonaş primit! Rădulescu nu s-a oprit aici şi în minutul 74 a acordat o lovitură liberă Iaşiului, fază la care asistenul aflat la doar câțiva metri, nu schițase niciun gest. Din centrarea care a urmat, Dobre a dus scorul la 3-0 pe Iaşi. Finalul partidei  a aparținut în totalitate gazdelor, care au înscris de două ori: şut Şerban din marginea careului de 16 metri (min.86) şi cap S. Marin( min.88). Iaşiul a rezistat însă în minutele de prelungire şi visează încă după prima rundă, la promovare.
Rezultat mincinos. Unirea a avut o prestație bună la prima apariție din istorie în liga secundă, dar punctele au luat drumul Iaşiului. Fotbaliştii din Moldova s-au impus la Tărlungeni, dar o parte din primă ar trebui să meargă la centralul Rădulescu, pentru mâna serioasă de ajutor dată! „Nu pot să nu fac referire la maniera de arbitraj. A fost japcă pe față! Am avut un penalty clar, un jucător al lor trebuia eliminat pentru cumul pe cartonaşe, iar lovitura de la golul 3 a fost pur şi simplu inventată ! Nu se poate aşa ceva şi trebuie să trag un semnal pentru cei de la federație. Sper ca în viitor să nu mai avem parte de astfel de arbitraje!” a declarat la finalul partidei, noul preşedinte al Unirii, Andrei Szakal.  
„Au avut horoscopul nasol!”. De obicei, principalul echipei din Tărlungeni, Laszlo Balint, nu face referire la arbitraje. De data  aceasta„recitalul” lui Rădulescu nu a fost trecut cu vederea şi a fost taxat cu eleganță de Balint. „În primul rând trebuie să-i felicit pe băieți pentru dăruire. Am întâlnit principala favorită la promovare şi eu zic că am controlat jocul în marea majoritate a timpului. Nu avem ce să facem, mergem înainte, trebuie să ținem capul sus şi să începem să adunăm puncte. Nu aş vrea să vorbesc despre arbitraj, dar parcă mă aşteptam la altceva la nivelul ligii secunde. Multe lucruri s-au văzut clar, dar prefer să nu le comentez. Să spunem doar că arbitrul a avut astăzi horoscopul nasol!” a spus Balint la finalul jocului.  
De la Boldeşti, la Constanța. Miercuri, 11 septembrie, Unirea Tărlungeni va juca la Boldeşti cu Petrolul din localitate, în turul 5 al Cupei României Timişoreana. După joc, formația lui Laszlo Balint va pleca direct spre Constanța, unde sâmbătă va întâlni Farul, în etapa cu numărul 2 a ligii secunde. În runda cu numărul 3, la Tărlungeni va sosi Rapidul.

Comentarii

Ultimă oră