Sari la conținut

Un singur incident de securitate cibernetică costă IMM-urile, în medie, 86.500 de dolari

un-singur-incident-de-securitate-cibernetica-costa-immurile-in-medie-86500-de-dolari

Întreprinderile Mici și Mijlocii (IMM) plătesc, în medie, 86.500 de dolari atunci când se confruntă cu un incident de securitate cibernetică, în timp ce 40% din companiile din Europa au în plan externalizarea infrastructurii IT și procesele unor terți, relevă studiul "The Evolving Role of SaaS and IT Outsourcing in SMB IT Security", întocmit de Kaspersky Lab, în colaborare cu B2B International.

Raportul de specialitate arată că principalele incidente de securitate cibernetică pe care le-au întâlnit IMM-urile din Europa pe parcursul anului au fost viruși și programe malware care le-au provocat o scădere a productivității (38,9%), folosirea inadecvată a resurselor IT de către angajați (34,6%) și pierderea dispozitivelor care conțin date (28,5%).

Potrivit sursei citate, 40% dintre companiile mici și mijlocii din Europa urmăresc să externalizeze infrastructura IT și procesele unor terți.

Studiul "The Evolving Role of SaaS and IT Outsourcing in SMB IT Security de la Kaspersky Lab a vizat peste 4.000 de reprezentanți ai companiilor din 25 de țări.

sursa: agerpres.ro

Comentarii

Ultimă oră