Sari la conținut

Argint pt un șagunist la Olimpiada Internațională de Științe ale Pământului

un-sagunist-a-obtinut-medalia-de-argint-la-olimpiada-internationala-de-stiinte-ale-pamantului

La ediția din acest an a Olimpiadei Internaționale de Științe ale Pământului (International Earth Science Olympiad – IESO), lotul olimpic al României a obținut o medalie de aur și trei de argint. Printre cei care au fost premiați s-a numărat și Ștefan Dimitriu, elev în clasa a X-a la Colegiul Național „Andrei Șaguna” din Brașov.

Cătălina Șerban, de la Inspectoratul Școlar al Municipiului București și Cristina Pârvu, de la Centrul Național de Evaluare și Examinare, au fost profesorii care au coordonat echipa din acest an a României care a participat la IESO.

Constantin-Petrișor Ciausescu, elev în clasa a XI-a la Colegiul Național „Gib Mihaescu” din Drăgășani (județul Vâlcea), a fost medaliat cu aur, în timp ce colegii săi de lot au obținut medaliile de argint. Aceștia sunt Ștefan Dimitriu, elev în clasa a X-a la Colegiul Național „Andrei Șaguna” din Brașov, Eva-Maria Savin, elevă în clasa a X-a la Colegiul Național „Mihai Viteazul” din București și Gabriel-Darius Mardaru, elev în clasa a X-a la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” din Constanța.

În februarie 2019, la Suceava, în cadrul Olimpiadei Naționale „Științele Pământului”, a fost realizată selecția lotului, pregătirea acestuia având loc la București. Elevii care au ajuns la Olimpiada Internațională de Științe ale Pământului au trebuit să susțină individual o probă teoretică și una practică, însă pentru a încuraja colaborarea dintre concurenții din țările participante, s-au organizat echipe internaționale care au primit teme de cercetare. Ele țin de poluarea mediului dintr-o arie geografică delimitată. Sarcina elevilor a fost de a găsi soluții pentru ameliorarea problemelor din zona cu pricina.

În perioada 26 august – 3 septembrie 2019, 163 de elevi din 41 de țări au participat la a XIII-a ediția a Olimpiadei Internaționale de Științe ale Pământului care a avut loc la Daegu, în Coreea de Sud.

Comentarii

Ultimă oră