Sari la conținut

Un rendez-vous al posesorilor de Dacia 1300 şi 1310 Clasic

Nostalgicii sunt invitati de către un grup de pasionati şi posesori ai automobilului nostru national – Dacia 1300/1310 la expoziţia eveniment „Întâlnirea Naţionala Dacia Clasic” .
Evenimentul va avea loc în data de 11.05.2013 în Piata Sfatului din Braşov între orele 10.00 şi 15.00.
În urma cu 30 de ani le vedem pe toate drumurile si toata lumea isi dorea una, macar la mina a doua. Asteptai intre 5 si 10 ani pina sa o obtii, dar cind o aveai in fata blocului te simteai ca un rege.
In urma cu 20 de ani erau pe toate drumurile, le vedeai peste tot, aveau probleme la pornire, se infundau jiglerele, se puscau platinele, dar mecanica era asa de simpla ca se putea repara cu un patent, o sirma si un dres de dama.
In urma cu 10 ani lumea incepea sa le injure ca nu mai ofereau confortul, fiabilitatea si rapiditatea masinilor din noua generatie. Iarna mureai de frig in ele iar vara transpirai instantaneu cum te urcai la volan, dar chiar si asa nu te lasa in drum.
In ziua de azi sunt o prezenta din ce in ce mai rara pe strazi, s-au rarit, au disparut, iar daca se intimpla sa mai apară cite una pe strada, ceilalti soferi il injura pe posesor si-l trimit sa-si dea masina la Rabla.
Totuşi citeva exemplare au fost pastrate in conditii foarte bune de citiva pasionati ai marcii noastre nationale si vor fii motivul acestei expozitii.
La acest eveniment vor participa 2 masini despre care se poate spune ca sunt remarcabile prin prezenta si reuşite. Astfel va fi prezent un exemplar Dacia 2000 fabricată în 1987, una dintre putinele fabricate si rămase incă pe străzile patriei noastre în stare de funcţionare si o dacie 1310 din 1987 care in 2009 şi 2012 a facut turul Europei, aceasta participand si la Intilnirea Europeana a Pasionatilor de Renault 12 din Franta în 2012.

Comentarii

Ultimă oră