Sari la conținut

Un proiectil lansat în cadrul exerciţiului militar de la Cincu a intrat pe teritoriu civil

un-proiectil-lansat-in-cadrul-exercitiului-militar-de-la-cincu-a-ratat-tinta-si-a-intrat-pe-teritoriu-civil-

Potrivit Bună ziua Brașov, un proiectil lansat, joi seară, din poligonul de la Cincu, judeţul Braşov, în timpul exercițiului militar româno-american Saber Guardian 17, a ratat ţinta şi a aterizat în cultura de cartofi a unui localnic din Merghindeal, judeţul Sibiu, unde a făcut o groapă cu diametrul de 1 metru. Satul e doar la o jumătate de kilometru de poligonul de la Cincu, acolo unde au loc foarte des  trageri militare cu muniţie de război, însă, localnicii spun că este prima dată când se întâmplă aşa ceva. Localnicilor le este frică acum că scenariul s-ar putea repeta. Proiectilul a fost ridicat în cursul nopţii și a fost deschisă o anchetă.

Reacția MapN:

`Comanda Centrului Național de Instruire Întrunită Getica (CNII) din Cincu  a fost informată joi, 13 iulie, în jurul orei 18.00, despre faptul că un fragment metalic de muniție desprins în urma unui ricoșeu a căzut pe un teren aflat la marginea localității Merghindeal, jud. Sibiu, la aproximativ 300 de metri lateral de marginea poligonului Cincu, fără a fi înregistrate victime. La fața locului s-a deplasat o echipă de cercetare administrativă condusă de comandantul CNII, care investighează cauzele producerii evenimentului. Din observațiile echipei de cercetare, elementul metalic nu a cauzat o explozie la impactul cu solul. În poligonul Cincu s-au desfășurat, joi, 13 iulie, între orele 16.00-16.55, trageri de luptă cu armament de artilerie, precum și cu tehnică de tancuri și blindate`, a transmis MApN, într-un comunicat, scrie Bună ziua Brașov.

În această perioadă, la Poligonul Cincu se desfăşoară exerciţiul multinaţional militar Saber Guardian 17, condus de către Comandamentul Forţelor Terestre ale Statelor Unite din Europa, alături de Statul Major al Armatei Române.

Exerciţiu militar este bazat pe scenariul fictiv de apărare colectivă, iar la acţiune participă peste 25.000 de militari din 22 de ţări şi peste 2.000 de mijloace tehnice.

Sâmbătă, la eveniment va participa şi preşedintele Klaus Iohannis, scrie presa locală.

Comentarii

Ultimă oră