Sari la conținut

Un preot scriitor îmbină cele sfinte cu muzica rock (Galerie FOTO)

un-preot-scriitor-imbina-cele-sfinte-cu-muzica-rock-galerie-foto

Este considerat de enoriaşi un trimis al lui Dumnezeu talentat şi cu mult har. Vorbim despre Vasile Antonie Tămaş, un preot mai special, căruia îi place muzica rock şi este îndrăgostit de tot ce înseamnă artă. Preotul din comuna covăsneană Vâlcele cochetează şi cu literatura, scriind diferite cărţi religioase. Omul este extrem de iubit de credincioşii din acea zonă, care îl consideră aparte, pentru că în afară de faptul că le explică multe lucruri despre Sfânta Scriptură, este la curent şi cu tot ce se întâmplă în viaţa de zi cu zi şi poate aborda uşor orice subiect.

Vasile Antonie Tămaş are 26 de ani şi spune că a îmbrăcat hainele preoţiei pentru că aşa a simtiţ. „Pentru mine preoţia este o vocaţie, vine din lăuntrul meu, am putut să fiu solist într-o formaţie rock, am putut să fiu un actor, am putut să fiu un avocat cu o carieră, cred eu, de succes, însă până la urmă aşa a mijlocit Dumnezeu pentru mine ca să slujesc Altarului”, a explicat preotul de la Biserica Ortodoxă din Vâlcele, Vasile Antonie Tămaş.

  • • Simţeam că românii au nevoie de mine

Le vorbeşte creştinilor despre Sfânta Scriptură şi îi învaţă pildele biblice, dar pe lângă asta omul este un adevărat artist, căruia îi place muzica de calitate. „Fiind student la Facultatea de Teologie din Sibiu, fiind un student aparte pot să spun, adevărul este că şi viaţa socială mă preocupa destul de mult, am fost solist într-o formaţie de muzică rock - mă rog, mai blând - însă care pe mine m-a propulsat pe anumite trepte ale industriei muzicale, însă am preferat să nu continui deoarece simţeam că mâna asta de români din Covasna are nevoie de mine şi dacă plecam, oare cui îi lăsam?” a completat preotul.

  • • Nu mă reprezintă muzica ultimilor ani

Chiar dacă au fost multe controverse legate de muzica rock, preotul covăsnean are opinia lui fermă: „Este foarte uşor să ne dăm cu părerea şi asta este o problemă naţională ; eu nu pot să-i etichetez pe oameni ca fiind satanişti sau ca făcând parte dintr-o industrie, care promovează un satanism perpetuu pentru că nu este aşa, până la urmă muzica rock este o artă şi de Sus nu a fost lăsată pentru distrugere”.

Artistul şi-a cumpărat chiar şi o chitară pentru a putea desluşi tainele acestui instrument.„Am achiziţionat-o acum 5 luni, din dragoste pentru tot ce înseamnă muzică şi sunt conştient că, alături de o chitară, poţi să intri în lumea colindului, dar şi în lumea muzicii pop, folk sau rock. Prefer o muzică de calitate, nu mă reprezintă aproape nimic din muzica ultimilor ani”.

Comentarii

Ultimă oră