Sari la conținut
un-nou-centru-medical-performant-la-brasov

Medici pregătiţi în centre de referinţă din Europa şi Statele Unite ale Americii, fac acum echipă bună la Braşov în cadrul unei unităţi de imagistică medicală de tomografie computerizată, deschisă în cadrul unui spital de cardiologie şi ortopedie din oraş. Mai mult, din echipa medicală face parte şi doctorul Graţian Miclăuş, cel care a realizat în noiembrie 2006 prima coronarografie Computer Tomograf din ţară.

În centrul de imagistică medicală de tomografie computerizată lucrează o echipă de medici cu experienţă de peste 10 ani în anumite investigaţii. Doctorii au realizat peste 4 000  de coronarografii CT, peste 8500 de angiografii periferice şi peste 6 000 de angiografii ale altor segmente.

Ţinând cont de faptul că patologia cardiovasculară este numărul 1 în ceea ce priveşte rata mortalităţii în România, acestui tip de investigaţie se pot adresa pacienţii cu boli cardiovasculare, respectiv angină pectorală, cardiopatie ischemică şi altele, iar pentru celelalte tipuri de angiografii se pot adresa pacienţii cu arteriopatii, istenoze de artere carotide, suspiciuni de anevrisme la nivelul circulaţiei cerebrale, a declarat dr. Graţian Miclăuş, medic primar radiologie imagistică medicală.

Centrul a fost dotat cu echipamente de ultimă generaţie. Acest aparat este din ultimele generaţii de tomografe, acesta poate scana cordul, care ştim toţi că este un organ în mişcare, lucru care permite evaluarea patologiei la nivelul acestui organ, iar performaneţele lui tehnice permit evaluarea cu acurateţe a leziunilor prezente la nivelul arterelor coronare, a completat dr. Graţian Miclăuş, medic primar radiologie imagistică medicală.

Comentarii

Ultimă oră