Sari la conținut

Un junior de 16 ani a câştigat turneul de tenis al Braşovului

un-junior-de-16-ani-a-castigat-turneul-de-tenis-al-brasovului

Se așteaptă ca Nicolas David Ionel să joace în câţiva ani pentru România în Cupa Davis şi să câştige pe viitor mari competiţii de tenis


  Turneul de tenis Inedit Open Tour Braşov şi-a stabilit duminică, 15 septembrie 2019, câştigătorul. Finala a fost jucată de românul Nicolas David Ionel şi de ucraineanul Oleksii Krutzkh. Partida a fost câştigată în două seturi (7-5; 6-4) de tenismenul român, care are numai 16 ani şi este considerat o speranţă a tenisului masculin românesc.


   Festivitatea de premiere s-a desfăşurat ieri, la Baza Olimpia, la eveniment participând vicepreşedintele Federaţiei Române de Tenis, George Cosac, dar şi oficialități locale ale Braşovului.


    De asemenea, „invitat special” al evenimentului a fost un robot care beneficiază de inteligenţă artificială. El a prezentat finaliştii, respectiv Nicolas David Ionel (România), locul 1179 în clasamentul ATP şi Oleksii Krutzkh (Ucraina), locul 844 în clasamentul ATP.


    Înainte ca cei doi finalişti să îşi primească cecurile (2.160 dolari câştigătorul şi 1.272 dolari finalistul), directorul turneului, Dumitru Hărădău, a declarat că „am reuşit să organizăm un eveniment deosebit, în care, la final, avem un câştigător foarte tânăr, un junior de perspectivă, cu un potenţial deosebit. Sperăm ca în câţiva ani să facă parte din echipa naţională de Cupă Davis sau, de ce nu, să îl vedem câştigând una dintre marile competiţii naţionale”.

 Tenismenul din Ucraina l-a felicitat pe juniorul din România


    Finalistul turneului, Tenismenul din Ucraina, care a fost și el premiat a declarat că i-a făcut o deosebită plăcere să joace la Braşov şi i-a mulţumit câştigătorului care, a spus el, a făcut o partidă forte bună. „Ţin să-i mulţumesc şi tatălui meu, care a fost singurul care m-a susţinut. Sper să mă întorc şi anul viitor”, a mai declarat Oleksii Krutzkh. De altfel, era de aşteptat ca sportivul din Ucraina să nu aibă parte de o foarte mare „galerie”, având în vedere că în finală evolua un sportiv român.

Comentarii

Ultimă oră