Sari la conținut

Un grup de asociații lansează o amplă acțiune de igienizare a Oltului, în zona Cotul Turzunului, arie naturală protejată

un-grup-de-asociatii-lanseaza-o-ampla-actiune-de-igienizare-a-oltului-in-zona-cotul-turzunului-arie-naturala-protejata

Un grup de asociații lansează o amplă acțiune de igienizare a Oltului, în zona Cotul Turzunului, arie naturală protejată.

Pe undele Oltului, ne pasă de Cotul Turzunului este un proiect de amploare dedicat igienizării Oltului din zona Cotul Turzunului, o arie naturală protejată, de importantă națională, care se confruntă cu problema poluării cu plastic.

Organizatorii vor interveni pentru combaterea poluării cu plastic, pe trei direcții: implicând comunitatea și autoritățile locale, prin organizarea de tabere educaționale și cultivarea potențialului turistic al zonei.

Proiectul se va desfășura timp de 1 an, în perioada iunie 2021- mai 2022 . Verificările specialiștilor au arătat că rezervația avifaunistică Cotul Turzunului, ce cuprinde 13 km din brațul Oltului la N-V de Brașov, este grav afectată de poluarea cu plastic a râului Olt, din cauza cantităților mari de deșeuri menajere aruncate pe malurile râului. Această situație duce, în timp, atât la formarea de insule de plastic în apă, ulterior transportate de fluviu în Dunăre și Marea Neagră, cât și la formarea dealurilor de gunoaie de pe mal. Astfel, plasticul amenință echilibrul trofic pentru numeroasele specii de păsări adaptate climatului de mlaștină specific depresiunilor din Transilvania care trăiesc aici.

Comentarii

Ultimă oră