Duminică, 20 mai 2018, începând cu ora 18:00, Biserica Neagră va fi gazda concertului susţinut de corul „Texas A & M Women's Chorus” (SUA).

    „Parte a turneului pe care corul îl desfăşoară în România, concertul va cuprinde muzică sacră preponderent contemporană, spirituals şi gospel.

 Stacey Gibbs, Levente Gyöngyösi, Robert Decormier, Eduardo Lakschevitz sau Manolo Da Rold sunt doar câţiva dintre compozitorii ale căror lucrări vor fi interpretate în duminica de Rusalii (la catolici), la Biserica Neagră”, a explicat Adriana Imbuzan, referent muzical Biserica Neagră.

  Muzica gospels va fi completată de un mesaj biblic, legat de Psalmul 98 („Cântaţi Domnului un cântec nou, căci El a făcut minuni”) rostit, pentru publicul prezent în Biserica Neagră, de Secretarul General emerit al Societăţii Martin Luther din Germania, preot dr. Rainer Stahl.

  Condus de dirijorul Trevis Angel, corul „Texas A & M Women's Chorus”, fondat în 1979 de către Patricia P. Fleitas, este format din aproximativ cincizeci de tinere talentate, dedicate excelenţei muzicale corale. Corul călătoreşte de obicei în Texas, dincolo de frontierele de stat american şi internaţional, abordând un repertoriu variat de la muzică clasică sacră până la muzică americană contemporană (de la compoziţiile lui Mendelssohn, Britten şi Whitacre la muzica modernă a lui Adele şi Taylor Swift).

 „Texas A & M Women's Chorus”, aparţine Universităţii A&M şi este o organizaţie recunoscută care încearcă să promoveze excelenţa în artă şi expansiunea culturală a acestei instituţii.

   Scopul său este de a oferi momente de recreere comunităţii campusului şi de a spori percepţia ansamblului la toate nivelurile, oferind studentelor oportunitatea de a se dezvolta individual, de a-şi îmbunătăţi abilităţile muzicale, de a învăţa o disciplină artistică într-un cadru colaborativ şi de a lucra la cele mai înalte standarde muzicale.

  Deşi este clasificat ca o organizaţie studenţească, ansamblul repetă, în medie cinci ore săptămânal şi reuşeşte să performeze în concertele susţinute pe tot parcursul anului.

     Coodonatorul ansamblului, în acest turneu, domnul Travis Angel, cu peste 40 de ani de experiență corală, master în dirijat coral al Universității West Texas State University - Master of Arts, a studiat și a colaborat cu numeroși dirijori, de-a lungul activității sale, precum Hugh Sanders, Eph Ely, Paul Salamunovich, Ben Hensen și Rene Clausen.

  O dată la trei ani, ansamblul are ocazia de a călători pe plan internaţional pentru un tur de o săptămână la începutul verii. Destinaţiile anterioare au inclus concerte în China, Canada, Cehia, Anglia, Ungaria şi Slovacia. Turneul din acest an se desfăşoară în România.

  Biletul de intrare costă 12 lei şi poate fi procurat de la casa de bilete a Bisericii Negre.