Sari la conținut

Regizorul Liviu Steciuc care a fost timp de 20 de ani şi directorul Teatrului pentru Copii „Arlechino“  a fost răsplătit pentru întreaga sa activitate cu Premiul Special al UNITER pentru teatru de păpuşi. „Este un premiu care răsplăteşte un artist care a pus în slujba teatrului de păpuşi 45 de ani din viaţa sa, din care 20 a condus teatrul braşovean. Este un premiu personal care încununează cariera lui Liviu Steciuc şi pentru care îl felicităm“, a declarat Mihaela Soloceanu, actualul director al Teatrului „Arlechino“. Cea de-a XX-a Gală a Premiilor UNITER a avut loc luni seara la Bucureşti.

Lista completă a premiilor UNITER 2012:

Premiul pentru cel mai bun spectacol: “Ultima zi a tinereţii”, după Tadeusz Konwicki, regia Yuri Kordonsky (Teatrul Naţional “Radu Stanca”, Sibiu)

Premiul pentru cea mai bună regie: László Bocsárdi, pentru “Caligula”, la Teatrul Naţional “Marin Sorescu” din Craiova

Premiul pentru cel mai bun actor în rol principal: Sorin Leoveanu, pentru rolul titular din spectacolul “Caligula” la Teatrul Naţional “Marin Sorescu” din Craiova

Premiul pentru cea mai bună actriţă în rol principal: Mariana Mihuţ, pentru rolul bunicii din spectacolul “Îngropaţi-mă pe după plintă”, la Teatrul Bulandra din Bucureşti

Premiul pentru cel mai bun actor în rol secundar: Cornel Scripcaru, pentru rolul Pavel Kirillici Lebedev, din spectacolul “Ivanov”, de la Teatrul Bulandra, Bucureşti.

Premiul pentru cea mai bună actriţă în rol secundar: Ana Ioana Macaria, pentru rolul Nastenka, din spectacolul “Însemnările unui necunoscut”, la Teatrul Bulandra din Bucureşti.

Premiul pentru cea mai bună scenografie: Nikola Toromanov, pentru scenografia spectacolului “Vizita bătrânei doamne”, la Teatrul Naţional Bucureşti.

Premiul pentru cel mai bun spectacol de teatru radiofonic: “Shylock”, de Gareth Armstrong, regia artistică Răzvan Popa, o producţie a Societăţii Române de Radiodifuziune

Premiul pentru cel mai bun debut: Raluca Vermeşan, pentru rolul Helen din spectacolul “XXL”, la Teatrul Act din Bucureşti

Premiul de excelenţă – in memoriam Alexandru Tocilescu

Premiul pentru întreaga activitate – Valer Dellakeza (actor), Melania Ursu (actriţă), Cristian Hadji-Culea (regizor), Judit Dobre-Kothay (scenografie) şi Ştefan Oprea (critică şi istorie literară)

Premiul special pentru muzică de teatru – Arpad Konczei

Premiul special pentru teatru de copii – Anca Zamfirescu

Premiul special pentru teatru de păpuşi – Liviu Steciuc

Premiul pentru cea mai bună piesă românească a anului 2011: “Ultimul pact”, de Oana Maria Cajal

Premiu special pentru critică de teatru – Monica Andronescu

Premiul British Council – Emil Boroghină

Premiul special al preşedintelui UNITER: Sandu Mihai Cociaşu

Premiul Mecena: Carmen Palade Adamescu

FOTO:newsbv.ro

Comentarii

Ultimă oră