Sari la conținut

Un brașovean în jurul lumii, pentru a-i găsi pe oamenii cu realizări semnificative

un-brasovean-in-jurul-lumii-pentru-ai-gasi-pe-oamenii-cu-realizari-semnificative

Un brașovean călătorește în jurul lumii pentru a-i găsi și promova pe oamenii cu realizări semnificative. Simion Hurghiș s-a remarcat până acum prin tot felul de idei inovatoare. Iar prin actualul proiect a vizitat deja 40 de ţări, străbătând pe motocicletă 80.000 de kilometri în jurul lumii.

După ce a absolvit Colegiul Național „Andrei Șaguna“ din Brașov, Simion Hurghiș a ales să meargă în Viena, unde și-a obținut licența și masteratul la Universitatea de Economie, respectiv Academia Diplomatică și Universitatea Tehnică din Viena. Timp de un semestru, a studiat în Singapore, iar acum locuiește în Viena.

În perioada facultății a acumulat experiență în voluntariat, a fost Team Lead în AIESEC și a fondat filiala Ligii Studenților Români din Străinătate în Austria.

Simion Hurghiș s-a remarcat în anul 2014, când a fondat Sanasoft, un software de gestiune de pacienți pentru cabinetele medicale private și clinicile medicale. Acest program s-a extins între timp în Austria, Germania și Italia. Apoi a fondat Snugmenu, produs construit pe tehnologie blockchain, care propune o soluție pentru loializarea consumatorilor. Acesta a fost parte din prima serie WeXelerate, program de accelerare pentru start-up-uri din Europa, primind o primă rundă de finanțare. Începând cu a doua serie, Simion va fi mentor pentru câteva echipe, pe care le va ajuta să se extindă.

Povestea lui Simion este prezentată de către Revista Forbes în cadrul proiectului „30 sub 30”, care spune poveștile de succes ale unor tineri cu vârsta de sub 30 de ani.

Acum, alături de alți doi prieteni, Simion a fondat ThoughSeekers, un proiect prin care aceștia și-au propus să călătorească în toată lumea, pe motociclete, pentru a găsi oameni cu realizări semnificative, pe care îi prezintă în scurte videoclipuri motivaționale.

Cei trei au ales să călătorească folosind  motorul pentru „autenticitatea experienței”

  „ThoughtSeekers este un proiect care vrea să descopere ce îi motivează și determină pe oamenii din jurul lumii să atingă extraordinarul. Am călătorit cu motorul în peste 40 de țări, peste 80.000 de kilometri și am intervievat peste 30 de thoughtSeekers, acumulând nenumărate alte discuții și povești de la drum. Călătorim cu motorul pentru autenticitatea experienței și pentru a ieși constant și conștient din zona de confort. Poveștile tuturor oamenilor cunoscuți în explorări mi-au provocat sistemul de gândire“, a explicat Simion Hurghiș într-un interviu acordat Revistei Forbes.

Simion deține centura neagră în Taekwondo și știe să cânte la trei instrumente muzicale (pian, chitară și trompetă).

Detaliile călătoriei și poveștile de viață ale oamenilor întâlniti în cadrul proiectului ThoughSeekers,  se află pe http://www.thoughtseekers.org.

Comentarii

Ultimă oră