Sari la conținut

Un braşovean, în Asociaţia Internaţională a Somelierilor

Braşoveanul Doru Dumitrescu este primul român nominalizat într-un comitet permanent al Asociaţiei Internaţionale a Somelierilor.

Coleg cu cei mai buni din lume. Dumitrescu este preşedintele Asociaţiei Somelierilor din România (ASR) şi a fost, recent, nominalizat ca membru în Comitetul de relaţii publice, comunicare şi marketing al Asociaţiei Internaţionale a Somelierilor (A.S.I.).  Din acest comitet mai fac parte reprezentanţii asociaţiilor din Italia, Danemarca, Australia şi Canada, precum şi doi deţinători ai titlului de cel mai bun somelier al lumii – Philippe Faure-Brac şi Gerard Basset.
54 de ţări. Asociaţia Internaţională a Somelierilor a fost fondată în iunie 1969 şi are ca obiective recunoaşterea, dezvoltarea şi organizarea profesiei de somelier, prin formare, training şi organizarea de competiţii în domeniu. În prezent, A.S.I. reuneşte asociaţii din 54 de ţări din toată lumea, ţara noastră fiind reprezentată de către Asociaţia Somelierilor din România. Somelierul este cel care urmăreşte vinul din vie până în paharul clientului, ştie când, ce şi cui să recomande şi, mai ales este neîntrecut în a asocia vinul cu diferite mâncăruri.

Comentarii

Ultimă oră