În ultima seară a Cerbului de Aur (2 septembrie 2018), folclorul va fi transpus în modernitate: „Toți K1 Pentru România”!

     Seara de duminică 2 Septembrie 2018 va oferi un regal de folclor românesc, cu momente speciale susținute printre alții de Cornelia și Lupu Rednic, Ionut Fulea, Niculina Stoican, Viorica Macovei, Orchestra Lăutarii condusă de maestrul Nicolae Botgros și Grigore Leșe.

     În premieră la Cerbul de Aur, în acest an, folcorul va fi prezentat și în formă modernă de Damian Drăghici și Alex Calancea. Seara se va încheia cu un proiect de evocare istorică „Toți K1 pentru România”.

      Devenită deja o tradiție, seara care încheie Festivalul Internațional Cerbul de Aur va fi dedicată folclorului românesc. În acest an, fiind vorba de o ediție aniversară, spectacolul din 2 septembrie 2018 va avea un concept inedit, care va aduce folclorul în modernitate.

   Prin urmare, publicul TVR şi spectatorii din Piața Sfatului Brașov vor fi pe 2 septembrie martorii unui spectacol inedit în care se vor regăsi teme muzicale folclorice extrem de cunoscute, în variante reinterpretate de invitații speciali: Grigore Leșe, Damian Drăghici și Alex Calancea Band, alături de Orchestra „Lăutarii” din Chișinău condusă de maestrul Nicolae Botgros.

   De asemenea, în anul celebrării Centenarului Marii Uniri, TVR va aduce pe scenă artişti din toate regiunile istorice ale țării, nume sonore ale folclorului. O demonstraţie muzicală care ne reamintește că folclorul îi uneşte şi îi reprezintă pe toţi românii.

   Şi pentru că Televiziunea Română a lansat un proiect național menit să descopere o nouă generație de artiști, promotori ai culturii tradiționale române – show-ul „Vedeta Populară” -, pe scena Festivalului se vor afla şi câțiva dintre laureații concursului, dar și tineri care au debutat la TVR.


      Iuliana Tudor este producător și prezentator al spectacolului România Centenar, ce va încheia Festivalul Internațional Cerbul de Aur 2018, ediție aniversară.

   „Mi-a lipsit mult Cerbul de Aur. Și parcă în fiecare an în care a lipsit, am așteptat cuminte revenirea lui. Și asta pentru că Cerbul de Aur a fost prima mea apariție pe o scenă mare! La Cerb am făcut cele mai frumoase petreceri, la Cerb am adunat mereu vârfurile atâtor generații de artiști, la Cerb am inovat pentru spectacolul de folclor din România și la Cerb am trăit unele dintre cele mai mari împliniri profesionale. Anul acesta nu ne dezmințim! Vă aștept pe 2 septembrie cu multe emoții și bucurie!”, a declarat Iuliana Tudor.

     Finalul serii va fi dedicat unui proiect muzical: „Toți K1 Pentru România”, cu o distribuție de gală din care vor face parte Nicolae Furdui Iancu, Paula Seling, Grupul instrumental „Crai Nou” din Alba Iulia, Trupa K1, actorii Vlad Rădescu, Mihaela Rădescu, Sorin Francu.

     Actorii și interpreții vor aduce în mod simbolic pe scena Festivalului personalitățile proeminente ale României din ultimul deceniu și cele mai semnificative evenimente istorice care au marcat evoluția actului de unire a românilor, într-o suită de momente artistice.
 

    Seara „România Centenar” a Festivalul Cerbul de Aur 2018 va fi transmisă de la ora 20:30 în direct şi în exclusivitate de TVR 1, TVR Internaţional, TVR Moldova şi TVR HD.