Sari la conținut

DNA: George Scripcaru, suspectat de abuz în serviciu (UPDATE - VIDEO)

dna-primarul-brasovului-george-scripcaru-suspectat-de-abuz-in-serviciu

„Procurori din cadrul Direcției Naționale Anticorupție, Serviciul Teritorial Brașov, efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție, comise în perioada 2010-2015. În cursul zilei de 29 iunie 2015, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 20 locații situate în județul Brașov, din care una este sediul unei instituții publice, restul reprezentând sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice.  În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații și din partea Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.  Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare”.

Comunicatul DNA

Procurorii DNA fac percheziţii la Primăria Braşov, în biroul primarului George Scripcaru, suspectat de fapte de abuz în serviciu legat de livrarea de energie termică, scrie digi24.ro. Au loc opt percheziţii în Braşov, la locuinţa lui George Scripcaru, la biroul său din Primărie, la sediile unor societăţi comerciale şi la domiciliile unor oameni de afaceri. Procurorii DNA au suspiciuni privind săvârşirea unor fapte de abuz în serviciu legat de modul în care s-au încheiat contracte între CET Braşov şi alte societăţi comerciale, privind vânzarea de energie termică. Potrivit unor surse judiciare, prin semnarea acelor contracte, George Scripcaru şi-ar fi dat acordul ca serviciul de livrare a energiei să fie subcontractat. Prejudiciul adus municipiului Braşov este estimat la un milion de euro. Banii ar fi ajuns în buzunarele oamenilor de afaceri care administrau respectivele societăţi comerciale, cu rol de intermediar în relaţia cu utilizatorul final al energiei termice.

ȘtirilePROTV

Procurorii DNA efectueaza luni perchezitii la Primaria Brasov, iar in ancheta ar fi implicat edilul George Scripcaru, au declarat pentru Agerpres surse judiciare. Potrivit surselor citate, anchetatorii efectueaza perchezitii la sediul primariei, biroul utilizat de George Scripcaru, cel al sefului Serviciului Investitii si al directorului executiv adjunct al Directiei Tehnice, precum si la domiciliul edilului si sediile mai multor firme. In dosar ar fi vorba de abuz in serviciu in legatura cu incheierea unor contracte de vanzare-cumparare sau prestari servicii de catre anumite societati.

B1.RO

Procurorii DNA fac percheziții la primăria Brașov, dar și la locuința primarului, informeză B1 TV. În primărie, acestea au loc atât în biroul edilului, dar și la secretariat ori în alte birouri. Se pare că implicați ar fi mai mulți funcționari publici. Există suspiciuni de abuz în serviciu cu privire la încheierea unor contracte de prestări servicii sau contracte de vânzare cumpărare. În perioada 2010 - 2011, reprezentanții CET SA au avut, în asociere cu primăria, contracte cu încălcarea normelor legale.

UPDATE: Ora 16:40

Primarul George Scripcarul a părăsit sediul Primăriiei Brașov sub escortă. Iată ce declarații a făcut la ieșire (VIDEO)

PUBLICITATE Prejudiciul se ridică la un milion de euro.

Comentarii

Ultimă oră