Sari la conținut
ultima-impresie-conteaza-

Corona Braşov a terminat turul Ligii Naţionale la handbal feminin cu o victorie clară, 24-17 (14-11) în fața ocupantei locului doi în clasament, SCM Craiova.

Oltencele au venit sub Tâmpa după 11 meciuri fără înfrângere și au început bine partida conducând cu 4-1. Brădeanu și compania s-au trezit la timp, au apăsat pedala de accelerație și s-au distanțat la șase goluri pe tabelă, scor 12-6. Finalul de repriză a aparținut oaspetelor care au redus din handicap și la pauză s-a intrat la cabine cu Corona în avantaj de trei goluri, scor 14-11. Partea secundă a fost la discreția handbalistelor antrenate de Bogdan Burcea și Dumitru Berbece, care s-au apărat excelent și nu au primit decât șase goluri, dintre care două din aruncări de la 7 metri. S-a terminat 24-17 pentru Corona care astfel a acumulat 32 de puncte în clasamentul Ligii Naționale și este pe locul patru, la egalitate cu ocupanta poziției a treia, CSM București. Pe primele două poziții ale clasamentului se află HCM Baia Mare cu 36 de puncte și SCM Craiova cu 33 de puncte. Pentru Corona au punctat Brădeanu de 6 ori, Pricopi de 5 ori, Chiper de 3 ori, Tudor, Ţăcălie, Zamfir şi Raţiu de câte 2 ori, Hotea şi Briscan reușind câte un gol fiecare.

Debut la nici 16 ani. Tehnicienii brașovenii au aruncat-o în luptă la partida cu SCM Craiova și pe tânăra portăriță Daciana Hossu, care la nici 16 ani a debutat în Liga Națională. Ea a jucat în ultimele trei minute ale partidei și a reușit două intervenții. „Este un copil care are un viitor extraordinar în față. Vreau să-i felicit pe părinții ei și pe antrenorii ei care au avut curajul să o lanseze. Noi și în acest sezon ne-am bazat doar pe doi portari, Ana Maria Mîrcă și Denisa Dedu. Daciana va veni la câteva antrenamente cu noi și trebuie să avem grijă de ea pentru că are un viitor frumos”, a spus tehnicianul Coronei, Bogdan Burcea despre tânărul goalkeeper al formației de junioare II de la Corona Brașov.

Mulțumit de jocul echipei.Tehnicianul Coronei, Bogdan Burcea, era extrem de mulțumit de jocul defensiv făcut de echipa sa în partida cu SCM Craiova. „Am intrat mai greu în meci dar trebuie să felicit fetele pentru victoria pe care au obţinut-o. A fost un meci greu, am întâlnit echipa de pe locul doi, dar este important că am reuşit să câştigăm acest joc. Scorul putea să fie mult mai mare. Ne-am apărat extrem de bine în acest joc însă cred că aproximativ 15 minute ne-am mişcat greoi pe faza de atac poziţional. Am demonstrat însă că putem alerga până în ultimul minut, cot la cot cu fetele de la Craiova care sunt renumite pentru fazele rapide ale jocului. Suntem Corona Braşov şi ne dorim în aceaşi măsura ca şi adversarii accedera la podiumul Ligii Naţionale. Sunt mulţumit de acest tur de campionat. Am avut acele două sincope dar asta este. Chiar discutam cu fetele şi spuneam că după viroza aceea de la Roman, când toată echipa a fost afectată, nu am mai reuşit să revenim la nivelul acela de joc. Am încercat, am făcut totul, dar nu s-a mai putut”, a spus Bogdan Burcea.

Ultimul meci în 2014. Ultimul meci din acest an pentru formația de sub Tâmpa este manșa retur cu Iuventa Michalovce, din turul al treilea al Cupei EHF. În tur brașovencele s-au impus în deplasare cu scorul de 31-28. Partida retur se va disputa duminică, de la ora 18.00, în Sala Sporturilor „Dumitru Popescu Colibași” din Brașov. „Aşteptăm cu inters partida de duminică. Este extrem de important pentru noi să câştigăm şi returul cu Iuventa Michalovce şi să ne calificăm în faza următoare a competiţiei. Avem câteva zile la dispoziţie şi trebuie să ne recuperăm cât mai repede. Am spus că această calificare se va juca până în ultimul minut al acestei duble. Trei goluri sau cinci goluri în handbal nu înseamnă nimic, mai ales atunci când mai sunt încă 60 de minute de joc. Este foarte important pentru noi să punem cât mai multe goluri şi să ne asigurăm această calificare. Pentru slovace cel mai important obiectiv este să meargă cât mai departe în cupele europene şi vor veni la Braşov să câştige şi să se califice. Important este să ne ţină apărarea, să avem aportul din poartă consistent, ca să putem pune diferenţă pe tabela de marcaj şi să nu avem emoţii”, a spus tehnicianul trupei de sub Tâmpa, Bogdan Burcea.

Comentarii

Ultimă oră