Sari la conținut

Tyson Fury a rămas fără centura mondială IBF

tyson-fury-a-ramas-fara-centura-mondiala-ibf

Pugilistul britanic Tyson Fury a fost deposedat de titlul de campion mondial IBF, unul dintre cele trei în posesia cărora a intrat în urma victoriei înregistrate în fața lui Vladimir Kliciko, după ce a acceptat să-i acorde revanșa ucraineanului, în loc să lupte cu challenger-ul obligatoriu desemnat de Federația Internațională de Box (IBF).

"Este adevărat, a fost deposedat de centura sa IBF", a declarat Lindsey Tucker, președintele IBF, pentru BBC.

"Challenger-ul nostru era Viaceslav Glazkov, însă, în loc să-l înfrunte, Fury a semnat o clauză privind meciul revanșă cu Vladimir Kliciko",a adăugat oficialul IBF.

Ucraineanul Viaceslav Glazkov, în vârstă de 31 ani, are în palmares 21 de victorii și o înfrângere.

Pe 28 noiembrie, Tyson Fury l-a învins la puncte pe Vladimir Kliciko, cel care a dominat categoria grea în ultimii 11 ani, punând capăt recordului de 25 de meciuri fără înfrângere deținut de ucrainean.

Contractul pentru lupta care a avut loc luna trecută la Dusseldorf (Germania) includea și o clauză privind acordarea meciului revanșă, pe care Kliciko a decis să o activeze, după cum a anunțat săptămâna trecută.

Data și locul viitorului meci dintre Fury și Kliciko nu au fost deocamdată confirmate.

Victoria i-a adus lui Fury centurile mondiale ale greilor la trei versiuni: WBA, WBO și IBF, în timp ce americanul Deontay Wilder deține centura WBC.

Comentarii

Ultimă oră