Firma Tushek Supercars din Slovenia, fondată de Aljosa Tushek, a anunţat apariţia celui mai nou model al său Tushek Renovatio T500, o maşină sport compactă cu o lungime de 4,27 metri şi o înălţime de numai 1,05 metri.
Şasiul maşinii este realizat dintr-un aliaj crom-molibden, iar panourile caroseriei din fibră de carbon şi materiale compozite. Jantele sunt din aluminiu şi au dimensiuni de 19 ţoli, iar în spatele lor se află frânele ceramice. Nu lipseşte eleronul ajustabil, construit din fibră de carbon.
Sub capotă se află un motor V8 de 4.2 litri provenit de la Audi RS4, care dezvoltă 450 CP şi un cuplu de 428 Nm. Cuplat la o cutie de viteze manuală cu şase trepte, Tushek Renovatio T500 accelerează de la 0 la 100 km/h în 3,7 secunde şi atinge o viteză maximă de 310 km/h. Constructorul sloven a pus accent pe manevrabilitatea maşinii, astfel distribuţia maselor pe punţi fiind de 47% pe faţă şi 53% pe spate.
Interiorul este dotat cu piele, sistem de climatizare şi de navigaţie, iar inserţiile sunt din fibră de carbon şi aluminiu.