Sari la conținut

Turneul „Pianul călător” ajunge sâmbătă, la Braşov

turneul-pianul-calator-ajunge-sambata-la-brasov

Cea de-a 9-a ediţie a Turneului „Pianul Călător”, care a început în 12 aprilie 2019, în Piteşti, va ajunge şi în Braşov.

Astfel, sâmbătă, 20 aprilie 2019, de la ora 19.00, la Sala Patria, pianistul braşovean Horia Mihail revine în oraşul natal, cu un concert de excepţie, în care clasicismul vienez este numitorul comun.

Agenda serii va cuprinde sonate pentru pian ale lui Haydn, Mozart şi Beethoven.

Ediţia 2019 a Turneului cuprinde 15 recitaluri, desfășurate până în 13 mai, susţinute de pianistul braşovean Horia Mihail în întreaga ţară, inclusiv pe cele cinci piane călătoare existente în acest moment în cinci oraşe din diferite regiuni ale ţării.


   Prima ediţie a Turneului „Pianul călător” a avut loc în 2011, pornind de la o poveste găsită în cărţile de istoria muzicii, cea a turneului lui Franz Liszt din 1846-1847.


    Din 2011, Horia Mihail a vizitat zeci de oraşe din ţară însoţit de pianul călător sau cântând pe pianele din oraşele în care a ajuns. Acum, pianele călătoare puse la dispoziţie de Radio România sunt încredinţate comunităţilor din Tulcea, Caracal, Deva, Alba Iulia şi Roman, dar drumul lor a fost mai lung şi a trecut prin multe oraşe care încă au nevoie de piane de concert, uneori fără să se oprească mai mult de o seară.

Comentarii

Ultimă oră