Sari la conținut

„Turneul” colindelor: „Crăciunul la români”, ediția a 28-a

turneul-colindelor-craciunul-la-romani-editia-a-28a

Cele mai cunoscute colinde româneşti vor fi prezentate săptămâna aceasta la Sfântu Gheorghe în cadrul Festivalului de colinde şi obiceiuri de iarnă „Crăciunul la români”, organizat de Fundaţia „Mihai Viteazul” sub genericul „Colindul Unirii”.

Festivalul, ajuns la cea de-a 28-a ediţie, a început luni la Catedrala Ortodoxă din Sfântu Gheorghe, unde, până joi au avut loc o serie de miniconcerte de colinde susţinute de copii de la mai multe unităţi de învăţământ din oraş.

Vineri seară (14 decembrie 2018) este programat un recital de colinde la Biserica „Buna Vestire” din Sfântu Gheorghe, iar sâmbătă dimineaţă (15 decembrie 2018) va avea loc o paradă a portului popular în centrul municipiului, precum şi un spectacol de colinde şi obiceiuri de iarnă la care vor participa formaţii folclorice şi grupuri de colindători din judeţul Covasna, dar şi din Ucraina şi Republica Moldova.

Conform tradiţiei, sâmbătă acestea vor colinda mai multe instituţii publice şi firme din Sfântu Gheorghe, iar după amiază vor prezenta un spectacolul de gală în incinta Colegiului Naţional „Mihai Viteazul” din municipiu.

O parte dintre protagonişti vor susţine duminică recitaluri în mai multe parohii ortodoxe din judeţul Covasna, precum şi un spectacol la Casa de cultură din municipiul Târgu Secuiesc, unde trăieşte o comunitate românească restrânsă din punct de vedere numeric.

Festivalul are ca scop păstrarea şi promovarea tradiţiilor şi obiceiurilor de iarnă ale românilor, iar intrarea la toate spectacolele este gratuită.

Comentarii

Ultimă oră