Sari la conținut

Turiști rătăciți pe Postăvarul, recuperați de către Salvamont

turisti-rataciti-pe-postavarul-recuperati-de-catre-salvamont

Salvamontiștii din cadrul Serviciului Public Local Salvamont Brașov și jandarmii montani din Poiana Brașov au intervenit, sâmbătă seară, pentru a recupera două persoane care se rătăciseră în Masivul Postăvarul.

  Rămase pe munte, acestea erau obosite și speriate de animalele sălbatice. Cele două  persoane au plecat să facă o drumeție în Masivul Postăvaru. Surprinse de întuneric, acestea s-au rătăcit și au rămas blocate din cauza epuizării și a faptului că au auzit animale sălbatice, pe poteca bandă galbenă care leagă zona Timișului de Cabana Postăvaru.

  Turiștii au plecat din Timișul de Sus pe traseul Spinarea Calului în jurul orei 13:00, deci foarte târziu pentru parcurgerea unui astfel de traseu”, conform reprezentanților SPLS Brașov.

  După sesizarea cazului, o echipă mixtă de salvamontiști si jandarmi montani a plecat spre cele două persoane, folosindu-se de datele GPS. Salvatorii montani i-au găsit pe oameni teferi, în zona Poienii „Trei Fetițe”, și i-au transportat în siguranță, pe jos, până la pârtie, de unde au fost preluați de către o mașină de amenajat zăpada, pentru a fi duși la bază.

  În acelasi timp, salvatorii montani, le reamintesc iubitorilor de drumeții că potecile versantului sudic care leagă Masivul Postăvarul de zona Timișului sunt închise până la topirea completă a stratului de zăpadă.

  Din cauza temperaturilor crescute din ultima perioadă, riscul producerii avalanselor spontane este însemnat în toate masivele montane din Prahova.

  De la începutul sezonului de iarnă, salvatorii montani din Poiana Brașov au intervenit în peste 573 de cazuri, ajutând peste 590 de persoane accidentate pe pârtii sau rătăcite.


Mai multe detalii:

https://youtu.be/Oqs0oOiEQx4

Comentarii

Ultimă oră