Sari la conținut

Tunelul SECRET de la Castelul Bran - o nouă atracție turistică (VIDEO)

tunelul-secret-de-la-castelul-bran-o-noua-atractie-turistica-video

O nouă atracţie la Castelul Bran. Turiştii care vor ajunge la obiectivul din staţiune se vor putea plimba printr-un tunel secret care nu a fost niciodată destinat publicului larg. Construit  în perioada interbelică tunelul face legătura între curtea interioară a castelului şi grădină regală, de jos, de la baza obiectivului turistic. Tunelul va fi reamenajat şi în curând va fi introdus în circuitul de vizitare.

Cu lungime de aproximativ 40 de metri, partea orizontală a tunelului se termină la partea verticală. Aici printr-un lift, Regina Maria putea să-şi scurteze considerabil traseul din curtea interioară a castelului către grădina regală şi înapoi. Acelaşi traseu va putea fi folosit şi de către turişti, odată cu reamanajarea tunelului. „Cabina va putea permite accesul a 6 peroane simultan faţă de două persoane cât permitea cea construită în perioada interbelică de către Regina Maria. Întrega poveste acesta a turistului care coboară din curtea interioară a castelului cu liftul prin vechea fântână până aici şi de aici va merge mai departe prin tunelul orizontal, lung de 40 de metri, până în parcul regal se vrea a fi un show media care atinge punctele importante din istoria Castelului Bran”, a declarat Alexandru Prişcu, P.R. Castelul Bran.

Vechea fântână în care a funcţionat liftul a fost săpată în secolul al 15 lea cu ajutorul unor echipe de meşteri saşi, iar tunelul orizontal a fost construit în anii 30 odată cu montarea  cabinei de lift. Există însă legende care spun că şi acesta ar fi fost săpat tot la 1.500, strategic, folosit ca o ieşire secretă din castel. Intrarea în tunel este amplasată chiar lângă Casa de Ceai, unde Regina Maria primea printr-un sistem inedit ceaiul din castel. „Un funicular care pleca din castel şi care cobora pe cablu până la Casa de Ceai şi erau transportate la Casa de Ceai ceştile cu ceai, dulciurile gustările eventual şi aşa mai departe”, a mai declarata declarat Alexandru Prişcu, P.R. Castelul Bran.

Reprezentanţii Castelului au în plan şi redeschiderea  acestei locaţii. Casa de ceai a fost construită tot în perioada interbelică şi va fi restaurată, urmând să fie introdusă în circuitul turistic. Aici vizitatorii vor putea servi cafele, ceaiuri sau gustări chiar în mijlocul parcului regal, fiind în proiect a fi amenajate şi două terase cu aproximativ 150 de locuri. Toatea acestea vor contribui şi mai mult la bucuria turiştilor veniţi din mai toate colţurile lumii, să viziteze Castelul Bran.

VIDEO:

Comentarii

Ultimă oră