Sari la conținut

Trupa „Bucium” lansează albumul „Miorița”, la Brașov

trupa-bucium-lanseaza-albumul-miorita-la-brasov

Trupa Bucium pregătește o mare lansare în ziua de Sfântul Andrei. Brașovenii se vor putea bucura de un nou material discografic, intitulat „Miorița”.

  Bucium este o trupă rock cu influențe folk, ambiental și metal simfonic, caracterizată prin folosirea a două viori alături de chitară, bas, tobe, instrumente tradiționale și voce.

Albumele Bucium sunt conceptuale, îmbinând legendele și basmele românești cu o muzică introspectivă, spirituală, adusă într-o notă contemporană.

Prin fiecare show și piesă, ascultătorii pot regăsi puritatea copilăriei, în care se ascultă basme, explorându-se un univers fantastic.

Toate materialele Bucium au rădăcini în mituri și legende, însă versurile și muzica sunt compoziții originale.

Trupa Bucium se afla acum în turneul de promovare a noului album, intitulat „Miorița”. Toate piesele de pe acest nou material discografic sunt create în jurul mitului mioritic, iar albumul își propune o altă abordare a acestui mit, complet diferită de cea bine cunoscută publicului neavizat, abordare pe care au împartășit-o însă personalități precum Simion Florea Marian, B.P.Hasdeu, Mircea Eliade, Lucian Blaga, Dumitru Staniloaie.


  Lansarea și concertul au loc la Brașov, joi 30 noiembrie 2017, la Clubul Rockstadt (Strada Nicolae Titulescu, nr 2), de la ora 21.
  Suport artiști: 15 lei.

Comentarii

Ultimă oră