Sari la conținut
trofeul-rasnov-rezultatele-din-prima-zi

In acest weekend se desfasoara Trofeul Rasnov, etapa finala a Campionatului National de Viteza in Coasta Dunlop 2014. In prima zi a intrecerii, cei 71 de piloti inscrisi au avut posibilitatea de a parcurge cei 4 km ai intrecerii de sase ori, cele trei manse de recunoasteri de dimineata fiind urmate de inca trei manse de antrenamente cronometrate.

In rundele de recunoasteri, pilotii au testat diverse setup-uri, cei mai buni timpi fiind obtinuti de Paul Andronic (Mitsubishi Lancer EVO IX), Marco Tempestini (Nissan GT-R), respectiv Lucian Radut (Mitsubishi Lancer EVO VIII). Recunoasterile nu au fost lipsite de incidente, Cristian Stoicanea Cismas (Opel Corsa GSI) iesind in decor pe a doua urcare. Pilotul nu a patit nimic insa masina de concurs a fost avariata.

Cele trei manse de antrenamente cronometrate de dupa-amiaza au avut ca miza stabilirea ordinii de start din mansele de concurs ce vor avea loc maine. Ovidiu Zaberca a obtinut cei mai buni timpi pe primele doua urcari insa in mansa finala de "calificari" Lucien Hora a stabilit timpul de referinta al zilei, 2:06.843, fiind mai rapid cu o jumatate de secunda decat Zaberca. Al treilea cel mai rapid in antrenamente a fost Marco Tempestini. La bordul bolidului de 1000 de cai putere botezat Godzilla, Tempesta nu a fortat pe parcursul primei zile, incercand sa se acomodeze cu materialul de concurs. Lucian Radut nu a urcat in prima mansa de antrenamente insa a obtinut cel de-al patrulea timp, devansandu-i pe Paul Andronic si pe Armondo Battocchi (Ferrari 458).

Dimineata zilei de duminica programeaza inca doua runde de recunoasteri, urmate de ultimele doua manse de concurs ale campionatului.

Trofeul Rasnov este organizat sub egida Federatiei Romane de Automobilism Sportiv si se desfasoara cu sprijinul Politiei Rutiere Brasov, al Brigazii de Jandarmi Mobila Brasov si al Inspectoratul Judetean pentru Situatii de Urgenta Brasov.

Cu ocazia desfasurarii Trofeului Rasnov vor exista restrictii de circulatie pe drumul ce leaga orasul Rasnov de statiunea Poiana Brasov.

Traficul rutier va fi restrictionat pe DN1E, sectorul km15 + 600 (Poiana Brasov) - km22 (Rasnov) astfel:

- sambata, 11 octombrie 2014 - in intervalul orar 08:00 - 19:00

- duminica, 12 octombrie 2014 - in intervalul orar 08:00 - 11:30, respectiv 12:15 - 18:00.

Comentarii

Ultimă oră