Sari la conținut

Trofeul Cerbul de Aur are 25 de centimetri şi este poleit cu aur de 24 de karate

trofeul-cerbul-de-aur-are-25-de-centimetri-si-este-poleit-cu-aur-de-24-de-karate

Trofeul Cerbul de Aur este pregătit să plece la Braşov, iar pe 24 august 2019 va fi înmânat marelui câştigător, a anunţat TVR.

Premiul cel mare este inspirat din ediţiile de acum o jumătate de secol, când a început festivalul din Piaţa Sfatului. Săptămâni întregi, specialiştii au lucrat cu migala la statueta care va fi ridicată de marele câştigător. Inspirată din varianta primelor ediţii, statueta a prins contur într-o interpretare modernă.


    Pentru realizarea trofeul Cerbul de Aur a fost folosit un model digital volumetric 3D, după care s-au făcut matriţele. Trofeul a fost turnat apoi în alamă şi şlefuit. La baza Cerbului de Aur stă un soclu din piatră, care sugerează forţa şi continuitatea festivalului de la poalele Tâmpei.

Pe lângă premiul în bani, marele câştigător va primi şi marele trofeu Cerbul de Aur. Are 25 de centimetri înălţime şi este placat cu aur de 24 de karate.


  Iar câştigătorii locurilor I, II şi III vor primi trofee mai mici, placate cu aur, argint şi bronz.


     A XIX-a ediţie a Cerbului de Aur se desfăşoară în perioada 22 - 25 august 2019 în Piaţa Sfatului şi este transmisă în direct de TVR.

Comentarii

Ultimă oră