Sari la conținut
triplu-eveniment-la-kronart

O expoziţie de pictură a unui artist stabilit în Franţa a fost vernisată la galeria de artă braşoveană.
Cele aproximativ 30 de lucrări pot fi admirate până la sfârşitul acestei luni. De asemenea, cei prezenţi au asistat şi la o dublă lansare de carte.  „Continuăm seria de evenimente închinată acestei idei Braşov Art Fest care a cuprins aproape toată vara şi avem o expoziţie, am adus de la Paris pe reţeaua Braşov-Paris un maestru – este vorba de Paul Rădulescu, un pictor de talie internaţională, un pictor care are atelierul chiar lângă atelierul lui Brâncuşi”, a declarat Gabriel Stan, director Kronart.
Pictorul Paul Rădulescu expune la Kronart 30 de lucrări. Am adus lucrări de grafică - în ghilimele spus grafică, pentru că sunt lucrări făcute de pictori şi sunt destul de colorate. Sunt problemele pe care mi le-am pus întotdeauna şi artistul este rareori mulţumit de ce face şi caută tot timpul, caută, caută”, a declarat Paul Rădulescu, pictor (foto).
În cadrul aceluiaşi eveniment a fost lansat şi volumul semnat de Leonard Oprea, un braşovean stabilit în Statele Unite ale Americii. Autorul nu a putut veni însă la Braşov.  „Cartea „Teophil Magus în America. 1001 respiraţii” este încă o întoarcere a lui Leonard Oprea din Statele Unite, în Braşovul său natal”, a declarat Cătălin Badea, scriitor. Un alt volum lansat a fost „Fals tratat de misticisme”. „Cu misticismele, profesorul Florea Dudiţă, scriitorul Florea Dudiţă, reface - cum ar numi-o marele filosof român Mircea Vulcănescu - o dimensiune românească a existenţei”, ne-a spus A.I. Brumaru, critic.

Comentarii

Ultimă oră