Sari la conținut

Triajul la telefon rămâne obligatoriu la medicul de familie şi după 15 mai

triajul-la-telefon-ramane-obligatoriu-la-medicul-de-familie-si-dupa-15-mai

După 15 mai 2020, când vom intra în starea de alertă, consultaţiile la medicul de familie vor fi tot la telefon, în primă instanţă şi doar dacă medicul va considera necesar, va chema bolnavul la cabinet sau îl va trimite la uşa medicului specialist.


    Practic, „o mare parte din măsurile de protecţie instituite în sistemul de sănătate prin ordonanţe militare, care s-au dovedit benefice pentru pacienţi, vor fi menţinute şi în perioada următoare. Scopul menţinerii acestora este limitarea răspândirii infecţiei cu virus SARS-COV-2 în rândul populaţiei care accesează servicii medicale”, au anunţat reprezentanţii Casei Naţionale de asigurări de Sănătater (CNAS).


      În urma consultărilor cu specialiştii din domeniul sănătăţii vor fi stabilite reglementările necesare privind modul de acordare a serviciilor medicale, care vor face obiectul unui proiect de act normativ ce va fi supus aprobării Executivului, au mai spus aceştia.


         „O parte din restricţiile instituite prin ordonanţele militare vor fi înlocuite cu noi reglementări, dar este necesar şi un grad mai mare de responsabilitate din partea populaţiei. Facem apel către cetăţeni să adopte în continuare un comportament prudent, în concordanţă cu recomandările specialiştilor, pentru a preveni îmbolnăvirile cu COVID-19”, a declarat Adela Cojan, preşedintele CNAS.

Comentarii

Ultimă oră