Sari la conținut

Trei trucuri pentru a scădea consumul de carburant

trei-trucuri-pentru-a-scadea-consumul-de-carburant

Multă lume se plânge de consumul excesiv de carburant, mai ales atunci când automobilul este mai vechi de 10 ani. Iată câteva trucuri pentru a scădea acest consum, scrie libertatea.ro.

1. Schimbă adecvat treptele de viteză

Nu merge cu masina turata ori subturata daca iti doresti sa obtii mai putin consum de carburant. Cât înseamna asta? Circa 1.700-.1800 rpm pentru un turbodiesel modern (la maşinile noi, la cele vechi urcaţi spre 2.200 rpm, în funcţie de ce scrie pe cartea tehnică a maşinii cu privire la zona de cuplu maxim, pentru a nu exista confuzii), şi circa 2.500 rpm pentru motoarele pe benzină.

2. Foloseste cauciucurile potrivite si fă presiunea corect

Cauciucurile pot influenta si ele consumul de carburant. Coeficientul rezistenţei la rulare, care stă la baza marcajului UE pentru anvelope, se determină din raportul între rezistenţa la rulare şi sarcina unei anvelope în kilograme pe tonă (CR în kg/t). Cu cât acest coeficient este mai mic, cu atât rezistenţa la rulare a anvelopei este mai redusă, iar astfel se poate obţine un consum mai redus de carburanţi.

3. Foloseşte frâna de motor

Frâna de motor ar trebui utilizată tot timpul, nu doar atunci când pe jos este zăpadă sau gheaţă, nu doar atunci când ne deplasăm în afara oraşului. Aceasta va ajuta reducerea consumului de carburant, indiferent că mașina e pe benzină sau motorină.

Comentarii

Ultimă oră