Sari la conținut

Trei seri cu spectacole, la Opera Braşov. Dacă nu plouă!

trei-seri-cu-spectacole-la-opera-brasov-daca-nu-ploua

Joi - Corul Operei, vineri - Anatoly, sâmbătă - „Silvia”


  O săptămână cu evenimente speciale: o seară inedită oferită de Corul Operei Brașov, un concert aniversar al Cvintetului vocal „Anatoly” și, în cele din urmă, încoronarea noii „Regine a csárdás-ului”, Silvia.

Trei spectacole au pregătit, pentru aceast sfârşit de săptămână, artiştii Operei Braşov, însă toate stau sub semnul posibilităţii amânării. Asta din cauza vremii nefavorabile. Deja, spectacolul de balet pentru copii „Meşterul păpuşar”, din 21 iulie 2020, a fost amânat pentru o dată ce va fi anunţată ulterior. Tot pe motiv de ploaie.


     Joi, 23 iulie 2020, de la ora 19.00, în Grădina de vară a Operei Braşov, melomanii sunt invitaţi la o „Seară corală” de excepţie, în care protagoniştii vor fi membrii Corului Operei Braşov.


    În prima parte a programului muzical, sunt cuprinse momente corale binecunoscute din operetele „Silvia” de E. Kálmán, „Vânzătorul de păsări” de C. Zeller şi „Voievodul ţiganilor” de J. Strauss, cântate în limba română. Corul Operei Braşov, pregătit de Teodor Soporan (doctorand şi profesor la Facultatea de Muzică din cadrul Universităţii „Transilvania” Braşov), va fi acompaniat la pian de Sena Ducariu. Trecerea către partea a doua a serii va fi făcută de opereta „Crai Nou”, compusă de Ciprian Porumbescu, ca apoi programul să continue cu piese din repertoriul românesc, un repertoriu nou, pregătit special de Corul Operei Braşov pentru acest eveniment.

Vineri, 24 iulie 2020, de la aceeaşi oră şi în acelaşi loc, cvintetul vocal Anatoly va oferi un Recital estival extraordinar, marcând astfel, în avanpremieră, cei 20 de ani de activitate ai grupului.


       Andrada Mureşan (alto), Gabriel Baciu (tenor I), Ciprian Cucu (tenor II), Ciprian Ţuţu (bariton) şi Marius Modiga (bas), cei cinci muzicieni care formează ansamblul braşovean, vor prezenta un program exclusiv á capella, care va traversa întreg mapamondul muzical.

Sâmbătă, 25 iulie 2020, tot de la 19.00, este programat spectacolul cu opereta „Silvia” de E. Kálmán, într-o abordare inedită, în care vor fi oferite cele mai reprezentative momente.


   Cei prezenți pot savura lumea plină de viaţă a cabaretului unguresc, vordescoperi intrigile şi prejudecăţile din palatele vieneze, pentru ca, în cele din urmă, să se bucure pentru triumful iubirii şi să aplaude încoronarea noii „Regine a csárdás-ului”, Silvia.

Distribuția:


Silvia - Mădălina Bourceanu
Edwin - Alexandru Aghenie
Stazi - Corina Klein
Boni - Liviu Iftene
Cecilia - Gabriela Hazarian
Feri - Adrian Mărcan (debut)
Miska - Lorand Cristian
Generalul - Paul Tomescu
Fetițele vesele – Alina Ichim, Andromeda Nemeș, Anca Panait, Mihaela Marele


    Participă Corul și Orchestra Operei Brașov.


   La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Mircea Holiartoc. Regia artistică este semnată de Anda Tabacaru. Asistent regie: Nicoleta Chirilă. Scenografia: Rodica Garștea. Mișcarea scenică: Nermina Damian. Regie scenă: Silvia Papadopoulos.



     Preţul biletelor pentru fiecare seară este de 15 lei şi acestea vor fi puse în vânzare cu 2 ore înaintea evenimentelor. Accesul la spectacole va fi posibil doar după ce va fi efectuată măsurarea temperaturii. Purtarea măştii este obligatorie!


     „În cazul în care prezentaţi simptome de infecţie respiratorie, rămâneţi acasă!” le transmit reprezentanții Operei Brașov spectatorilor.

Comentarii

Ultimă oră