Sari la conținut

Trei „puncte negre” de pe DN 1 vor fi eliminate anul viitor

trei-puncte-negre-de-pe-dn-1-vor-fi-eliminate-anul-viitor

Pentru a fi evitate accidentele, vor fi amenajate mai multe sensuri giratorii.

Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri (DRDP) are în proiect să execute în regie proprie o serie de lucrări în vederea eliminării „punctelor negre“ de pe DN1, pe tronsonul București – Brașov, identificate în timp cu riscuri de accidente si blocaje.

„În 2017, ne propunem sa rezolvam trei astfel de puncte. Unul dintre acestra va fi rezolvat prin amenajarea unui sens giratoriu la ieșirea din Sinaia, către Brașov, cu finalizare în iunie 2017, un sens giratoriu va fi construit în dreptul localității Bănești (termen de finalizare luna iulie 2017) și un sens giratoriu în dreptul comunei Cornu (septembrie 2017)“, au anunțat reprezentanții Direcției de Drumuri București.

Există proiecte şi pe termen mult mai lung.

DRDP Braşov a anunţat că are în plan să finalizeze în regie proprie reabilitarea DN 73A (68 km, sistem rutier care trebuie ranforsat, cu platforma de 8 m) care face legătura între Predeal şi comuna Şercaia, judeţul Braşov. „Ne-am propus ca în ianuarie 2020 drumul sa fie deschis traficului.“

De asemenea, Direcţia va finaliza şi Centura Oraşului Făgăraş, de 14 km, care va avea profil transversal mixt, o parte din traseu suprapunându-se pe autostrada Sibiu-Braşov (70%). Data finalizării acestui proiect este decembrie 2019.

Comentarii

Ultimă oră