Sari la conținut

Trei oameni decedați, alți doi dați dispăruți, din cauza inundaţiilor

trei-oameni-decedati-alti-doi-dati-disparuti-din-cauza-inundatiilor

Cinci persoane au dispărut ca urmare a traversării unor cursuri de apă, potrivit autorităților.Trei dintre acestea au fost găsite decedate.



Potrivit lui Gabriel Oprea, ministru de Interne, cele cinci persoane au dispărut ca urmare a traversării voluntare a unor cursuri de apă, contrar atenţionărilor autorităţilor. "Faptul că până la acest moment nu s-au înregistrat pierderi de vieți omenești imputabile modului în care a decurs intervenția noastră este o dovadă că cei peste 5.000 de pompieri și 6.000 de jandarmi mobilizați zilnic la nivel național și-au făcut datoria. Din păcate, cinci persoane au fost dispărute, toate ca urmare a traversării voluntare a unor cursuri de ape, contrar atenționărilor autorităților și localnicilor", a afirmat Oprea într-o declarație de presă susținută la sediul MAI.



În ce privește persoanele decedate, reprezentanţi ai MAI au precizat pentru Mediafax că este vorba de un bătrân de 80 de ani din Poboru, judeţul Olt, şi de un alt bărbat din Bucov, judeţul Prahova, care a căzut de pe un pod. De asemenea, a fost găsit decedat un copil de 13 ani din Argeș.

În cursul nopții, ANAR a instituit COD ROȘU, local pe râul Vedea aval confluență cu râul Teleorman, județul Teleorman pentru comunele Storobaneasa, Smardioasa, Cervenia, Frumoasa, Conțești, Bragadiru, Bujoru, Năsturelu.

Se menține COD ROȘU pe Râul Câinelui sectorul amonte SH Vârtoapele — confluența cu râul Vedea, județul Teleorman până la ora 12,00 pentru comunele Siliștea Gumești, Ciolănești, Necșești, Vârtoape, Călinești.

ANAR recomandă ca populația din aceste zone să țină cont cu strictețe de măsurile impuse de CLSU și IJSU, să evite plimbarea pe malul apelor sau prin ape, precum și orice alte activități care se desfășoară în proximitatea apelor.

În continuare, echipele Apelor Romane monitorizează sectoarele aflate sub avertizare. Peste 100 de case au fost inundate, aproape opt kilometri de drumuri judeţene sunt sub ape, iar în jur de o sută de oameni au fost evacuaţi deja din calea viiturii.

Comentarii

Ultimă oră