Sari la conținut

Trei noi specii de păsări răpitoare vor fi aduse la Zoo Braşov

trei-noi-specii-de-pasari-rapitoare-vor-fi-aduse-la-zoo-brasov

Anul acesta, colecţia de specii a Zoo Braşov ar urma să se îmbogăţească cu noi exemplare, în acest sens, fiind în curs de amenajare spaţiile necesare găzduirii acestora.

Deocamdată, lucrările sunt stagnate, ţinând cont de vremea rece, însă odată cu încălzirea, vor începe atât lucrările de amenajare a viitorului planetariu, cât şi cele pentru ţarcurile care vor găzdui lemuri, noi specii de maimuţe, zebre, foci, pinguni, o serie de păsări exotice și un panda roşu.


   La începutul lunii martie, ar urmă să ajungă în parcul zoologic trei noi specii de păsări răpitoare, respectiv un vultur de mare a lui Steller, un vultur american, dar şi o bufniţă polară. Vulturul de mare a lui Steller este cea mai mare acvilă de mare, păsările din această specie având o lungime de 85–112 cm, o greutate de până la 5–9 kg şi o anvergură a aripilor de până la 3 metri. Nici o grădină zoologică din ţară nu are în prezent această specie.

„Volierele pentru cele trei specii de răpitoare sunt amenajate, însă după ce vor ajunge la Braşov, le vom ţine în carantină 30 de zile pentru a se adapta, şi apoi vor fi expuse pentru public”, a explicat directorul Zoo, Alin Pînzaru.


    În ceea ce priveşte celelalte specii care ar urma să ajungă la Braşov, Alin Pînzaru a precizat că discuţiile cu alte parcuri zoologice au început de mai bine de un an, însă acestea vor fi aduse abia în momentul în care vor fi finalizate lucrările de amenajare. Doar în ceea ce priveşte aducerea unui panda roşu ar fi unele probleme. „Am discutat cu coordonatorul acestei specii şi deocamdată nu sunt pui disponibili, dar vom încerca să aducem la Braşov un exemplar matur de la o altă grădină care deţine mai multe exemplare”, a precizat directorul Zoo Braşov.


   În prezent, pe cei 90.000 de mp de teren ai parcului zoologic sunt amenajate adăposturi, ţarcuri şi puncte de observare pentru 145 de specii de animale pe care grădina le adăposteşte, aproximativ 664 de exemplare.

Comentarii

Ultimă oră