Sari la conținut
trei-mii-de-euro-pentru-andrei-popa

Trei mii de euro! Sunt primii bani pe care micuţul Andrei Popa îi primeşte în contul tratametului de care are mare nevoie pentru a scapa de cea de-a doua tumoră. Impresionat de povestea copilului, care la nici trei anişori îşi contientizează boală, preşedintele Consiliului Judeţean Aristotel Căncescu a propus plenului acordarea a trei mii de euro, chiar dacă suma este insuficientă faţă de necesităţile micului Andrei.

La nici trei anişori, Andrei Popa suferă cu stoicism toate tratamentele medicale la care este supus de medicii români. În februarie copilul a fost diagnosticat cu o tumoră în abdomen, care i-a fost extirpate, la scut timp i-a fost depistată şi o a doua masă de ţesut dezvoltat patologic, de această dată în vezică, unde nu se poate interveni chirurgical, cel puţin nu în România. Singura sa şansă este o clinică din Germania, unde însă familia trebuie să plătească întreaga procedura. Anrdei are nevoie de 94 000 de euro. Atât costă acum viaţa lui. Sensibilizat de drama familiei Popa, preşedintele Consiliului Judeţean a propus plenului alocarea unor bani pentru copil, însă suma este insuficientă.


„Sunt cazuri pe care nu le poţi refuza, însă ajutoarele pe care le dăm sunt nişte paliative, v-am spus. Faţă de sumele necesare acest copil are nevoie de aproape o sută de mii de euro. Noi nu putem scoate o asemenea sumă, este total cât avem alocat pe tot anul. Şi acesta este un motiv pentru care, pe lângă sumele pe care noi le alocăm, vreau să discut atât la Casa de sănătate cât şi cu Ministrul Sănătăţii să ne dea o soluţie, pentru că nici nu poţi să laşi nişte oameni şi, mai ales, nişte copii care au viitorul în faţă să moară cu zile”, a declarat Aristotel Căncescu, presedintele CJ Braşov. „Aceste persoane aflate într-o situaţie de extremă dificultate, de obicei minori aflaţi în tratament citostatic intensiv, sunt din ce în ce mai mulţi. Vin la noi în fiecare săptămână, din ce în ce mai numeroşi, doar că posibilităţile Consiliului Judeţean de a aloca fondurile necesare acestor oameni sunt din ce în ce mai limitate”, a declarat Mariana Câju, preşedintele Comisie de Sănătate CJ Braşov.

Aproape la fiecare plen sunt alocate sume pentru copii aflaţi în situaţii disperate. Preşedintele Comisiei de Sănătate din cadrul Consiliului Judeţean spune că, din păcate doar 10% din cereri pot fi aprobate din lipsa banilor.
Cei ce vor să-l ajute pe Andrei să redescopere bucuriile copilăriei pot face donaţii indiferent de suma în următoarele conturi sau pot suna la numărul de telefon.

CONT LEI: RO 70 RZBR 00000 60009694089
CONT EURO: RO 53 RZBR 00000 60015817132
CONT USD : RO 04 RZBR 00000 60015817141
Tel: Raluca Popa : 0722. 48.50.99

Citeste aici mai multe detalii despre povestea lui Andrei

Comentarii

Ultimă oră