Sari la conținut

Trei luni cu evenimente dedicate „Centenarul Marii Uniri” la Măieruş

trei-luni-cu-evenimente-dedicate-centenarul-marii-uniri-la-maierus

Proiectul „Celebrarea Centenarului Marii Uniri în comuna Măieruş” a ajuns la final, fiind considerat un succes, după ce, timp de trei luni, localnicii au avut parte atât de spectacole, cât şi de seminarii, toate cu tema principală a Centenarul Marii Uniri.

Astfel, în luna august, de Adormirea Maicii Domnului, a avut loc „Festivalul Marii Uniri” la Măieruş, atunci când, pe scena amplasată în centrul satului au urcat mai mulţi artişti populari, printre care Ansamblul Alunişul, Fanfara Măieruş, Ansamblul Folcloric Ramuri de Arini, Ansamblul Folcloric Plaiurile Jibertului, Maria Istrate, Elena Istrate, Cornel Istrate, Ionela Bran, Adina Roşca şi Cătălin Doinaş.

Apoi, în luna septembrie, la Biblioteca locală din localitate a avut loc un seminar la care au participat 50 de persoane, elevi şi adulţi din comună.

Iar în luna octombrie s-au desfășurat sesiuni interactive cultural educaţionale şi un spectacol cultural artistic în satul Arini, în cadrul acestuia din urmă fiind prezentate două piese de teatru cu tematici istorice, dar şi un moment artistic al ansamblului local „Ramuri de Arini”.

„Celebrarea Centenarului Marii Uniri în comuna Măieruş” a reprezentat un proiect organizat de primăria din localitate și cofinanţat de Consiliul Judeţean Braşov.

Comentarii

Ultimă oră