Sari la conținut
trecerile-de-pietoni-de-pe-dn-13-vor-fi-luminate

Reprezentanţii Primăriei Braşov au anunţat că începând din seara zilei de 12 martie va fi pus în funcţiune sistemul de iluminat al trecerii de pietoni de pe DN 13, aflată între sediul Vodafone şi intersecţia cu str. Târgului.

În plus, săptămâna viitoare va fi pus în funcţiune şi sistemul de iluminat al trecerii de pietoni de la intersecţia DN 13 – str. Baciului.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Primăriei Braşov, Sorin Toarcea, aceste amenajări au că obiectiv creşterea siguranţei pe DN 13. În luna februarie au fost puse în funcţiune semafoarele pentru pietoni si sistemele de iluminat la cele 3 treceri de pietoni dintre pasajul Fartec şi intersecţia DN 13 cu ocolitoarea.

În altă ordine de idei, în vederea descongestionării traficului din anumite zone ale Brașovului, reprezentanții Primăriei au în plan ca în acest an să demareze proiectele pentru resistematizarea unor intersecții intens circulate.

Pe lista intersecțiilor care ar urma să fie resistematizate se numără cea dintre străzile Carpaților și Muncii, Carpaților și Zorilor, dar și cea dintre drumul de Poiană și strada de legătura cu noua parcare multietajată din Poiana Mică. În aceste cazuri, soluția tehnică de principiu este amenajarea unor giratorii, însă edilii vor să vadă și care este părerea unor specialiști în domeniul sistematizării rutiere.

În schimb, în cazul celorlalte trei intersecții, firma care va câștiga contractul va trebui să prezinte minimum două scenarii pentru resistematizare, unul dintre acestea urmând să conțină și soluția proiectării unor pasaje subterane sau supraterane, mai ales că este vorba și de intersectări cu calea ferată în două dintre cazuri.

Cele trei intersecții pentru care se cere soluția optimă în vederea fluidizării traficului sunt De Mijloc cu Stadionului și strada Buzești peste calea ferată; strada Lungă cu Calea Făgărașului și Stadionului (actualul giratoriu de la Biserica Sf. Bartolomeu), și intersecția de la „3 Alimentare”, Calea București – Toamnei – Zizinului.

Comentarii

Ultimă oră