Sari la conținut
treceri-de-pietoni-antiderapante


Trecerile de pietoni din Brașov vor fi mai sigure. Autoritățile locale au amenjat prima zebră din oraș antiderapantă. Covorul special turnat este realizat dintr-un material care va reduce distanța de frânare a masinilor cu până la 25 la sută.

Încă de la începutul aceste săptămâni, autoritățile au demarat lucrările la primul covor antiderapant din oraş, la trecerea de pietoni de la intersecţia străzilor Lungă şi Morii şi a fost amenajată „zebra” din material termoplast, care nu-și modifică structura când este încălzit până la înmuiere și apoi răcit.  Covorul a fost pus pe benzile pentru autoturisme şi pe cea pentru biciclişti, rămânând să fie amenajată şi banda pentru autobuze, când va permite vremea. Tot atunci, va fi pus covor antiderapant şi la trecerea de pietoni de la intersecţia străzilor Lungă şi Şcolii.

Autoritățile locale spun că este vorba despre un proiect-pilot. “ La două treceri de pietoni deja a început turnarea de covor  antiderapant. Este un covor care reduce distanța de frânare cu aproximativ 25%. Vom face o analiză pe o perioadă de timp să vedem care sunt rezultatele și dacă sistemul se va dovedi funcțional îl vom aplica și la alte treceri de pietoni „ a declarat Sorin Toarcea, purtător de cuvânt Primăria Brașov

Decizia va fi luată în Comisia de Circulaţie, unde se va discuta şi despre oportunitatea păstrării pe strada Hărmanului, lângă benzinarie, a staţiei de autobuz şi a trecerii de pietoni. Între timp, la trecerea de pietoni de la Dârste au fost demontate limitatoarele de viteză şi a fost pus în funcţiune un semafor cu buton. Toate limitatoarele de viteză care vor fi scoase de pe drumurile unde vor apărea semafoare vor fi reutilizate pentru zonele unde sunt şcoli sau în zonele din interiorul cartierelor, unde se circulă cu viteză.

Comentarii

Ultimă oră