Sari la conținut

Tratat academic monumental de artă românească, lansat vineri, la Braşov

tratat-academic-de-arta-romaneasca-lansat-vineri-la-brasov

 „Arta din România: din preistorie în contemporaneitate” este titlul monumentalului tratat de artă românească, elaborat de Academia Română, ce va fi lansat, vineri, 29 noiembrie 2019, de la ora 14.00, la Biblioteca Judeţeană ,,George Bariţiu” Braşov.


   Lucrarea cuprinde două volume, însumând peste 1500 de pagini de text şi peste 2000 de ilustraţii color, de înaltă ţinută grafic, fiind rodul contribuţiei a peste 40 de autori, istorici şi critici de artă, cei mai calificaţi specialişti din domeniu.

Bogatul material reunit între coperţile tratatului ilustrează excepţionalul tezaur artistic al României şi numeroase aspecte ale evoluţiei artei din România din cele mai vechi timpuri până în prezent, documentate prin cercetările din ultimele decenii, punând în valoare fenomenul artistic românesc în conexiunile sale cu lumea europeană. Este primul demers ştiinţific de această anvergură din domeniu realizat în ultima jumătate de secol.

În cadrul lansării vor fi proiectate 800 de imagini din ilustraţiile celor două volume şi va fi organizat un stand de carte cu vânzare, tratatul fiind disponibil la un preţ promotional de 250 lei.

Prezenţi la lansarea de la Brașov vor fi acad. Marius Porumb - editor, dr. Dana Jenei, Ana Dobjanschi, dr. Constantin Ciobanu, autori, şi dr. Adrian-Silvan Ionescu, director al Institutului de Istoria Artei „George Oprescu” Bucureşti.


  În calitate de gazde vor modera discuţia drd. Radu Popica, dr. Ruxandra Nazare şi dr. Ligia Fulga.


    Corul de cameră Collegium Musicum al Facultăţii de Muzică Braşov va susţine un recital.

Comentarii

Ultimă oră