Sari la conținut

Transportul public va funcționa în continuare la Brașov

transportul-public-va-functiona-in-continuare-la-brasov

În contextul în care preşedintele României Klaus Iohannis a anunţat că începând de luni va institui stare de urgenţă în România, pentru o perioadă de 30 de zile, iar în spaţiul public circulă informaţii contradictorii, s-a solicitat directorului general RATBV SA, George Cornea, să precizeze cum se va lucra în această perioadă.


    „Luni dimineaţă, de la prima oră, toate mijloacele de transport în comun pentru călători vor circula după programul oficial. Chiar dacă estimăm un flux mai redus de pasageri, vom continua cu frecvenţa normală, pentru a evita aglomeraţia în mijloacele de transport. De asemenea, vom aplica cu rigurozitate măsurile de dezinfecţie stabilite de specialişti şi facem apel la călători să înţeleagă faptul că trebui să nu mai folosească uşa din faţă a mijlocului de transport, ca măsură de protecţie pentru şoferi”, a declarat George Cornea.


    Menţionăm că „starea de urgenţă” permite autorităţilor din România să închidă transportul public, dar acest lucru nu înseamnă că, automat, se şi aplică. Orice măsură se va institui în funcţie de necesitate, a transmis Guvernul.


    Șoferii RATBV, „izolaţi” de restul călătorilor

În ceea ce priveşte transportul public de călători, RATBV a implementat, începând de vineri, o serie de măsuri ce vizează limitarea contactelor călătorilor cu angajaţii, cu bancnotele şi cu aparatele poziţionate în zone cu flux mare de călători. Astfel, a fost restricţionat accesul în mijloacele de transport public de călători pe prima uşă, atât pentru urcare, cât şi pentru coborâre, în cazul mijloacelor de transport care nu au cabina închisă pentru şofer. De asemenea, şoferii RATBV nu mai vând bilete de hârtie în nici un autobuz de pe vreun traseu.


    „Sunt momente dificile şi facem eforturi deosebite pentru a oferi în continuare serviciile noastre în condiţii de securitate sporite. Vă recomandăm să folosiţi pentru plată încărcarea electronică de pe card.ratbv.ro sau prin aplicatia 24pay. În acest fel minimizăm contactul fizic. În cel mai scurt timp posibil, va fi introdusă în planul tarifar şi posibilitatea de a achiziţiona abonament(e) lunar(e) prin intermediul aplicaţiei 24pay, cu ajutorul telefonului mobil şi a QR codurilor amplasate în mijloacele de transport”, a declarat George Cornea, director RATBV.

Comentarii

Ultimă oră