Sari la conținut

Tragedie la Stupini: S-a împuşcat cu arma tatălui. Avea doar 17 ani

tragedie-in-stupini-sa-impuscat-cu-arma-tatalui-avea-doar-17-ani

S-a împuşcat cu arma tatălui. Bogdan Barbu component al echipei de polo juniori a clubului Corona Braşov, avea doar 17 ani.

Un tânăr și-a pus capăt zilelor, miercuri seară (7 noiembrie 2018), în cartierul brașovean Stupini, folosind o pușcă de vânătoare a tatălui său.

Este vorba de un component al echipei de polo juniori a clubului Corona Brașov, Bogdan Barbu, în vârstă de 17 ani.

„În jurul orei 17.00, am fost sesizați prin apel la 112 cu privire la faptul că un tânăr de 17 ani din cartierul Stupini s-a împușcat mortal în zona capului cu o armă de vânătoare a tatălui său. Echipa operativă care s-a deplasat la fața locului pentru a demara cercetările specifice a constatat că tânărul de 17 ani a decedat în urma unei plăgi prin împușcare în zona capului. Persoana decedată a fost transportată la Serviciul Județean de Medicină Legală Brașov în vederea efectuării necropsiei. S-a deschis o anchetă pentru stabilirea circumstanțelor producerii evenimentului”, a spus Gabriela Dinu, purtător de cuvânt al IPJ Brașov.

............................................................................................................................................

Update:

Fără îndoială, vârsta adolescenţei este una care le pune mari probleme părinţilor care au copii ce traversează această perioadă.

Tânărul din Stupini care s-a sinucis miercuri după-amiaza cu arma de vânătoare a tatălui avea 17 ani, era unul dintre cei mai buni jucători de polo de vârsta sa din clubul Corona şi un băiat mereu vesel, potrivit celor care îl cunoşteau. Gestul la care a recurs acesta miercuri este cu atât mai greu de explicat, însă vârsta adolescenţei este una care poate oferi chiar şi astfel de surprize.

Bogdan Barbu era component de bază în echipele de juniori I şi II ale clubului Corona Braşov. Nu cu mult timp în urmă, la o competiţie de polo organizată de clubul de sub Tâmpa, băiatul a fost declarat cel mai tehnic jucător al turneului.


   După ce au făcut primele investigaţii, poliţiştii spun că tânărul a recurs la gestul suprem din cauza faptului că părinţii îi reproşau că nu are rezultate mai bune la învăţătură şi nu face suficient de mult să devină un şi mai bun jucător de polo. Miercuri după amiază, chiar când tatăl copilului a intrat în curte, a auzit o bubuitură şi la foarte scurt timp, un ţipăt al soţiei sale. Echipajul de la Ambulanţă, deplasat la domiciliul familiei, nu a putut decât să constate decesul tânărului.

„Echipa operativă care s-a deplasat la faţa locului a stabilit faptul că tânărul avea 17 ani, iar, pe fondul unor discuţii contradictorii cu părinţii săi, pe tema rezultatelor la învăţătură şi a pregătirii sportive, a luat arma de vânătoare a tatălui şi s-ar fi împuşcat mortal în cap, în zona parietală stângă”, a explicat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Braşov, Alina Ivan.

Poliţiştii au deschis un dosar penal, în care vor cerceta, printre altele, în ce condiţii a fost păstrată arma. Bunicul copilului spune însă că fiul său încuia întotdeauna arma, însă cel mic l-a urmărit şi a văzut unde pune bărbatul cheia de la rastel. „Probabil că el de mult s-a gândit la treaba asta. L-o fi urmărit pe taică-său unde pune cheia de la seif – doar arma a fost în seif, încuiată, că nu se ţine aşa – şi a profitat de ocazie că tatăl nu a fost acasă, nu ştiu să vă spun ce a fost în mintea lui. Nu s-a certat cu părinţii, chiar se avea bine”, povesteşte bunicul lui Bogdan, Cornel Barbu, care a mai spus că familia este distrusă şi niciunul din părinţi nu mai vede rostul vieţii.

Nu numai familia adolescentului suferă, ci şi colegii săi de echipă, care au fost şocaţi la aflarea veştii şi nu îşi pot reveni.

„Era un copil care era tot timpul vesel, jovial, care era responsabil cu glumele la echipă, cu buna dispoziţie, care nu părea să aibă vreo problemă peste care nu putea să treacă. Ultimul antrenament a fost marţi seară, chiar am avut o discuţie înainte de antrenament cu el, vreo 15-20 de minute, a fost un antrenament normal, la care chiar a tras de el, s-a antrenat foarte ok, ne-am despărţit cu zâmbetul pe buze, ca de obicei şi nimic nu a prevestit nenorocirea asta”, spune antrenorul lui Bogdan, Florin Turcu.

Colegii de şcoală ai adolescentului sunt şi ei surprinşi şi îndureraţi de moartea lui Bogdan.

„Suntem şocaţi de ceea ce s-a întâmplat! Nu ne explicăm şi cred că niciodată nu ne-am fi putut măcar imagina că aşa ceva s-ar putea întâmpla. Bogdan era un elev vesel tot timpul, un elev prezent în activitatea şcolii şi a clasei, se implica mereu în activităţile extraşcolare, dovadă că în acest an şcolar a fost implicat într-un proiect în care am colaborat cu o şcoală din Italia. Pentru că practica polo, avea absenţe de la şcoală, dar erau motivate de club deoarece acestea erau atunci când participa la turnee şi reuşea să recupereze când se întorcea la cursuri”, a mărturiit Carmen Drăgan, director adjunct CN Nicolae Titulescu Braşov, şcoala la care învăţa Bogdan.


   Imediat după aflarea veştii tragice, au început să curgă mesaje de condoleanţe pe pagina de Facebook a clubului de polo la care activa Bogdan, „Bursuc” după cum obişnuiau colegii să-i spună.

Trupul neînsufletiţ al minorului a fost transportat la Serviciul Medicină Legală Braşov, în vederea efectuării necropsiei. Cercetările în acest caz continuă sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă. Poliţişti din cadrul Serviciu Arme şi Muniţii fac verificări pentru stabilirea legalităţii deţinerii armei şi armamentului şi condiţiile de păstrare a acestora în casa familiei.

Update 2:

După moartea fiului, o amendă. Poliția i-a interzis tatălui copilului sinucigaș să mai dețină arme timp de doi ani

„În urma verificărilor efectuate de către polițiștii Serviciului Arme, Explozivi si Substanțe Periculoase Brașov a rezultat faptul că tatăl tânărului din Stupini deținea legal arma de vânătoare, având permis de arma tip B valabil. Totuși, acesta nu a respectat obligația de a păstra arma și muniția în condiții de securitate, astfel încât să nu permită accesul la aceasta al persoanelor neautorizate. Pentru acest aspect tatăl minorului va fi sanctionat contravențional și i se va aplica sancțiunea complementara de anulare a dreptului de deținere, de port și folosire a armelor pe o perioadă de 2 ani”, a transmis, vineri, Gabriela Dinu, purtător de cuvânt IPJ Brașov.

Comentarii

Ultimă oră