Sari la conținut

Toyota Prius a ajuns anul acesta pe locul trei în clasamentul celor mai vândute maşini ale anului după Toyota Corolla şi Ford Focus. Modelul nipon a profitat la maximum de extinderea versiunilor de caroserie cu încă trei variante diferite - pe lângă hatchback avem acum versiunile Prius Plus, Prius C (subcompactă) şi Prius Plug-in.
Prius Plus este o maşină cu o motorizaţie 100% hibridă, putând avea până la şapte locuri. Modelul câştigă în volumul interior faţă de Prius standard, din care provine, cu al doilea rând constituit din trei scaune independente, rabatabile şi al treilea rând, de asemenea, rabatabile.
Liniile sale exterioare arată o revoluţie reală de la Prius III; mai mult decât o simplă extindere a dimensiunilor, ea arată ca o maşină compactă cu 5 sau 7 locuri. Ea este mai lungă cu 155 mm, mai lată cu 30 mm şi mai înaltă cu 85 mm, cu un empatament crescut cu 80 mm.
Prius Plus dispune de un portbagaj de 200 litri; în configuraţia cu 7 locuri, volumul său trecând de 535 litri dacă se rabatează şi al doilea rând de locuri.
Motorizarea este hibridă: un motor pe benzină de 1.8 litri care dezvoltă 99 CP şi un motor electric. Bateria este litiu-ion, poziţionată sub consola centrală, între locurile din faţă, şi, astfel, nu afectează cu nimic volumul portbagajului şi nici confortul pasagerilor.
Viteza maximă atinsă este de 165 km/h iar la testele de siguranţă a obţinut cinci stele.

Comentarii

Ultimă oră