Sari la conținut

Tot ce ar trebui să știţi despre alegerea portofelelor pentru bărbaţi

tot-ce-ar-trebui-sa-stiti-despre-alegerea-portofelelor-pentru-barbati

Portofelul reprezintă o piesă esențială pentru orice bărbat, deoarece implică menținerea în siguranţă a unor obiecte de valoare. Cu toate că există foarte multe modele disponibile, alegerea portofelului perfect reprezintă o provocare, ceea ce este și normal pentru că fiecare persoană are propriile nevoi și preferințe. Nu există deci un produs universal valabil, ci câte un produs potrivit pentru fiecare consumator.

În alegerea de portofele de bărbați, aspectele pe care trebuie să le aveți întotdeauna în seamă sunt funcționalitatea și stilul. Cu toate că principalul scop al acestui produs are un caracter practic, nici aspectul nu poate fi ignorat, având în vedere că moda joacă un rol extrem de important în societatea contemporană și că transmite un mesaj indirect extrem de puternic despre persoana care îl poartă.

Pentru a vă bucura din plin de acest produs și a nu irosi timp prețios în fiecare zi, un portofel practic trebuie să îndeplinească anumite criterii. Hai să vedem de ce criterii ar trebui ţinut cont pentru a alege un portofel funcţional!

Dimensiunea


Portofelul trebuie să aibă dimensiunea potrivită pentru a adăposti toate obiectele de care aveți nevoie. Pentru cetățenii români, o problemă în acest sens este cauzată de cartea de identitate, care ocupă un spațiu destul de generos. Multe modele de portofele universale, care sunt extrem de apreciate în alte țări nu sunt potrivite tocmai din această cauză. De asemenea, în portofel trebuie să rămână loc pentru restul obiectelor de care aveţi nevoie.

Totodată, acesta trebuie să poată încăpea cu ușurință în buzunare. Cu toate că majoritatea producătorilor țin cont de acest aspect, există și produse care încap la limită și care forțează mult spațiul, cauzând atât uzura portofelului, cât și a celorlalte articolele – pantaloni, paltoane, geci, etc.

Compartimentarea


Portofelul trebuie să fie bine compartimentat pentru a asigura o bună organizare. Separarea diferitelor tipuri de articole – carduri, bani, acte vă va ajuta să aveți un acces facil la acestea atunci când aveți nevoie și să economisiţi astfel timpul. În plus, puteți evita anumite situații jenante în care s-ar putea pune o astfel de problemă.

Calitatea


Atât materialul cât și finisajele trebuie să fie conforme pentru o purtare de durată. Pentru a vă asigura de acest aspect, cel mai potrivit material pentru portofele este pielea naturală, care are o rezistență extraordinară în timp și în fața factorilor corozivi care atacă profund alte tipuri de materiale.

Starea la momentul achiziţionării


La momentul achiziționării, portofelul trebuie să fie perfect funcțional și să nu prezinte defecțiuni la nivelul fermoarelor sau a capselor, care să îngreuneze sau să afecteze buna funcționare a produsului. Acestea sunt un prim semn că nu vă veți putea bucura de el pentru mai mult timp. Dacă optați pentru o achiziție online, returnați produsul și înlocuiți-l cu un alt model, pentru a nu se repeta aceeași problemă.

Ce stiluri de portofele aveți la dispoziție?


În mod evident, și designul este extrem de important. Acesta trebuie să se potrivească stilului dumneavoastră și tipului de ținute pe care îl purtați cel mai des. Majoritatea portofelelor pentru bărbați sunt simple sau au un design subtil, care personalizează produsul în funcție de brandul care l-a realizat.

Pentru a fi potrivit în cât mai multe situaţii și a arăta elegant, recomandarea noastră este să mențineți totul cât mai simplu, deoarece piesele clasice nu se demodează și indică întotdeauna rafinament şi bun gust.

Atât ca design, cât și ca funcționalitate, există 4 modele care sunt cele mai îndrăgite și mai des folosite. Acestea sunt:

Portofelul cu pliere - Este cu siguranță cel mai utilizat model pentru că ajută la menținerea ordinii și este suficient de încăpător pentru a asigura nevoile zilnice.

Portofelul sport - Are dimensiuni mai reduse și este potrivit pentru a adăposti obiectele strict necesare. Este ideal pentru persoanele active.

Portofelul de călătorie - Este cel mai bine compartimentat și permite depozitarea facilă a tuturor actelor necesare

Portofelul super slim - Acesta este potrivit pentru carduri și ocupă un spațiu redus.

Cum puteți avea grijă de portofel astfel încât să îi prelungiți considerabil durata de utilizare?


Pentru a întreține portofelul în mod corespunzător și a îl păstra într-o stare cât mai bună pentru perioadă prelungită de timp este indicat să nu îl supraaglomerați și să alegeți cu grijă obiectele pe care le țineți în portofel. În plus, un portofel prea încărcat arată foarte dezorganizat și poate constitui o marcă a ignoranței sau lipsei de rafinament.

De asemenea, este indicat să evitați expunerea articolului la umezeală sau murdărie, pentru că acestea își pot pune amprenta în sens negativ chiar dacă este vorba de un produs extrem de calitativ.

Ce obiecte sunt potrivite pentru a fi ținute în portofel?


l Cartea de identitate;
l Carduri de credit;
l Bani cash;
l Permisul de conducere;
l Obiecte cu valoare sentimentală, care nu ocupă mult spațiu precum pozele.

Ce obiecte NU sunt potrivite pentru a fi depozitate în portofel?


l Cheile;
l Rețete;
l Bonuri fiscale;
l Monede;
l Carduri pe care le folosiți extrem de rar;
l Orice alt tip de obiecte de care nu aveți nevoie zilnic și care ocupă din spațiul destinat altor obiecte de maximă importanță.

Comentarii

Ultimă oră