Sari la conținut

Topul celor mai ieftine apartamente executate silit

La nivel naţional, circa 450 de apartamente executate silit au fost scoase la vânzare în primul trimestru al acestui an.
Dintre acestea, aproape jumătate sunt trecute de prima licitaţie, potrivit unei statistici realizate de site-ul executari.com şi publicată în revista Capital. Site-ul executari.com contabilizează majoritatea anunţurilor postate de bănci, case de insolvenţă sau executori, la nivel naţional.
Locuinţe ieftine. Primele zece cele mai ieftine apartamente cu două camere de la nivel naţional au preţuri care variază între 5.800 şi 16.000 de euro, însă majoritatea sunt în oraşe mici sau chiar în comune. Pe locul doi în topul naţional al celor mai ieftine apartamente cu două camere se află un apartament din judeţul Braşov, situat în oraşul Victoria. Preţul locuinţei executate silit este de 9.890 euro. Cea mai ieftină garsonieră executată silit scoasă la licitaţie în Bucureşti are un preţ de plecare de 15.663 euro. Are 16,74 mp şi este localizată în cartierul Pantelimon. Vezi aici toate ofertele pentru judetul Brasov.
Executări mai multe şi mai rapide. Comparativ cu 2010, în lunile următoare, numărul imo- bilelor scoase la licitaţie va creşte. Motivul este că procedura de executare silită a imobilelor care sunt acum pe site a fost începută în 2008 şi în prima jumătate a lui 2009. Datoriile neachitate în 2009-2010 şi procedurile declanşate în cazul lor îşi vor arăta şi ele colţii, în cursul acestui an. În plus, odată cu definitivarea noului Cod de Procedură Civilă, licitaţiile vor fi mai dinamice, deoarece noua legislaţie va accelera procedura de executare silită.
Cel puţin dublare. Diminuarea veniturilor de pe parcursul anului trecut va determina cel puţin o dublare a numărului de executări în acest an, spun consultanţii din piaţa imobiliară. Creditorii au executat casele a peste 1.000 de români în 2010, însă licitaţiile organizate pentru vânzarea acestor imobile nu au avut rezultatul scontat. Doar 10-15% dintre acestea şi-au găsit un cumpărător şi asta pentru că o asemenea tranzacţie presupune o serie de riscuri.

Ce se mai execută silit

Piaţa executărilor de bunuri imobile a crescut într-un ritm mai lent decât cea a executărilor bunurilor mobile. Vânzările de locuinţe şi de spaţii comerciale au luat avânt începând din a doua jumătate a anului trecut. De asemenea, bunurile de folosinţă industrială (terenuri, hale, echipamente, utilaje) sunt mult mai căutate începând cu luna august. Cea mai mare dinamică se înregistrează, însă, în cazul echipamentelor şi utilajelor. Cele mai căutate au fost echipamentele din industria de textile şi confecţii, prelucrarea lemnului, alimentaţie publică şi înfrumuseţare. Un alt punct de interes îl constituie stocurile de marfă. Printre cele mai licitate categorii de bunuri sunt confecţiile, textilele (covoare, perdele, metraje), alimentele sau cărţile.

Comentarii

Ultimă oră