Forbes a publicat lista celor mai bogaţi oameni din lume din sectorul tehnologic în 2016.
 

Clasamentul este condus în continuare de Bill Gates, cu o avere estimată la 78 miliarde de dolari. El este totodată şi cel mai bogat om din lume.

Pe locul doi în topul celor mai bogate persoane din sectorul tehnologic se află Jeff Bezos, omul care a fondat Amazon.com, cel mai mare retailer online din lume. Averea lui este estimată la 66 miliarde de dolari.

  Pe poziţia a treia se situează Mark Zuckerberg, cofondatorul Facebook, cu o avere de 54 miliarde de dolari.

  Deşi "top 10" este dominat de americani, în el apare şi Jack Ma, preşedintele executiv al platformei de e-commerce B2B Alibaba. Averea lui este estimată la 25,8 miliarde de dolari. Nu departe de Ma se află Ma Huateng, directorul executiv al companiei de servicii online Tencent, cu 22 miliarde de dolari.


 China se află pe locul al doilea în clasamentul Forbes, după numărul de miliardari, cu 19 magnați în tehnologie, însumând împreună o avere totală de 132,7 miliarde de dolari. Canada are 5 miliardari în tehnologie, iar Germania 4.

  Cei mai bogați 100 de oameni ai lumii din sectorul tehnologic, în anul 2016, au o avere cumulată de 892 de miliarde de dolari, cu 6% mai mult decât în urmă cu un an.

  53 din cei 100 cei mai bogați oameni ai lumii din tehnologie s-au îmbogățit pe parcursul ultimului an, în timp ce 27 au devenit mai săraci, potrivit clasamentului realizat de Forbes. În top se regăsesc 12 nume noi. Averea miliardarilor din top 5 a crescut cu 36,9 miliarde de dolari în ultimul an.