Sari la conținut

Topirea gheţurilor: 35000 de morse au invadat Alaska!

topirea-gheturilor-35000-de-morse-au-invadat-alaska

Circa 35.000 de morse au invadat coasta Alaskai, fenomenul fiind ingrijorator din punctul de vedere al ecologistilor, care spun ca animalele marine isi schimba obiceiurile din cauza schimbarilor climatice.

Spre deosebire de alte mamifere marine, morsele trebuie sa se odihneasca pe uscat si de obicei se aduna pe banchiza inghetata, scrie First Coast News.

Cum gheturile s-au topit in ultimii ani, morsele au ajuns tot mai aproape de tarmuri si se inghesuie cu zecile de mii in zonele mai accesibile. Din nefericire, in busculadele create isi pierd viata numerosi pui.

Migratia morselor a dus la noi avertizari din partea cercetatorilor referitoare la faptul ca morsele se indreapta spre extinctie din cauza schimbarilor climatice.

"Morsele ne spun ceea ce ursii polari au spus si multi oameni indigeni ne-au spus in Arctica. Mediul arctic se schimba extrem de rapid si este timpul pentru restul lumii sa ia masuri pentru a aborda cauza principala a schimbarilor climatice", a declarat Margaret Williams, managing editor al World Wildlife Fund's Arctic program.

Schimbarile dramatice de temperatura au modificat peisajul, au dus la topirea ghetii in regiunea arctica, determinand retragerea morselor la tarm cu consecinte mortale pentru acestea.

Comentarii

Ultimă oră