Sari la conținut

TOP 300: Ion Ţiriac rămâne cel mai bogat român şi în 2016

top-300-ion-tiriac-ramane-cel-mai-bogat-roman-si-in-2016

Ion Ţiriac rămâne cel mai bogat român şi în 2016. Averea omului de afaceri depăşeşte un miliard şi jumătate de euro. Anul acesta au fost numărate şi femeile de succes ale României.

Bogaşii României au adunat, în total, peste 21 de miliarde de euro. Un angajat cu salariu mediu ar trebui să muncească 5 milioane de ani ca să ajungă la această performanţă.

Top 300 cei mai bogati români este condus pentru al treilea an de Ion Ţiriac, cu o avere estimată la 1,6 milarde de euro. Omul de afaceri Ion Ţiriac deschide aşadar lista celor mai bogati 300 de romani, top realizat de Capital.

Pe locul 2, cu o avere evaluată la 920-950 de milioane de euro, apar numele celor doi fraţi Pavăl, Dragoş şi Adrian, fondatorii DEDEMAN.

Ioan Niculae, proprietarul Interagro, în schimb, a "sărăcit". În urmă cu 3 ani conducea topul bogaţilor României, cu 1,7 miliarde de euro. În acest moment, ocupă poziţia 3, cu o avere de 600-700 de milioane de euro, cu aproape 100 de milioane de euro mai puţin faţă de anul trecut.

În schimb, George Becali e pe locul 9 în topul întocmit de revista Capital.

Cei mai mulţi bogaţi ai României sunt din Bucureşti-Ilfov, dar milionari se mai găsesc şi în judeţele Constanţa, Cluj, Timiş, Alba, Braşov şi Prahova.

Publicaţia a realizat şi topul femeilor de succes, pe locul 3 aflându-se Laura Codruţa Kovesi, şefa DNA.

Comentarii

Ultimă oră