Sari la conținut


Lipsa rezultatelor unei expertize, prelungeşte procesul în care Tolea a cerut contopirea pedepselor ispăşite în România şi Spania. În cazul în care s-ar contopi pedepsele Anatolie Ciumac ar mai vea de ispăşit doar câteva luni de închisoare.

Expertiza trebuie să demonstreze că Anatolie Ciumac este aceeaşi persoană cu Alexandro Radno, identitatea falsă sub care moldoveanul a săvârşit fapte penale la Madrid. Până când proba nu este definitivată, judecătorii nu pot lua decizia finală.

În căutarea lui Radno. Anatolie Ciumac a fost adus în sala de şedinţă, vineri, puţin după ora 9. Tolea ştia, de la avocatul său, că expertiza solicitată de instanţă, necesită timp pentru a fi realizată. Prin această probă, trebuie să se demonstreze că amprentele ridicate în Spania lui Alexandro Radno, identitatea falsă sub care moldoveanul a săvârşit fapte penale la Madrid, sunt aceleaşi cu ale lui Ciumac. Pentru asta însă, este nevoie de documentul original, de la Penitenciarul de lângă Madrid, cu amprentele. Asta pentru a fi comparate în România, cu cele ale lui Ciumac.

Multe expertize. Instanţa Curţii de Apel a cerut vineri, ofiţerilor de la Interpol, să trimită judecătorilor toate documentele primite din Spania, cu amprentele. La Braşov, Ciumac va fi supus unei expertize papilare, pentru a se putea compara cu cele de la închisoarea de lângă Madrid. Este greu de crezut însă, spune avocatul lui Tolea, că se va obţine de la penitenciarul din Spania, documentul original cu amprente, pentru a se verifica dacă sunt identice cu cele care vor fi consemnate la Braşov, la Laboratorul de expertize unde Ciumac, va merge săptămâna viitoare. Totul înseamnă timp, timp în care Ciumac Tolea române după gratii. Cetăţeanul moldovean, supărat inexplicabil pe jurnalişti, a refuzat de această dată, să facă declaraţii. Următorul termen în proces, a fost stabilit pentru 5 februarie.

Comentarii

Ultimă oră