Sari la conținut
toamna-politicii-romanesti

În ultima perioadă au apărut tot felul de acuzaţii la adresa unor politicieni. De departe cea mai gravă acuzaţie este aceea adresată lui Varujan Vosganian, cea de subminare a economiei de stat.

"Partidul Naţional Liberal pare să fie un fel de ţintă. Am învăţat din toată experienţa că este bine să fii prudent, însă de data aceasta aşa se arată că noi liberalii suntem o ţintă. Din toate aceste lucruri am să vă dau un exemplu pe care îl stăpânesc bine şi pe care pot să îl explic. De exemplu să luăm acuzaţia care i se aduce lui Varujan Vosganian. Acest tip de acuzaţie, subminarea economiei de stat,  din codul penal nu mai există în nicio ţară democrată. Acuzaţia de subminarea economiei naţionale  este o acuzaţie născută din străfundurile bolşevismului. Eu ca prim ministru, imediat după revoluţie am avut sarcina să întocmesc un dosar al subminării economiei naţionale, un dosar strict economic nu juridic, de către Ceauşescu şi acoliţii lui. Acest dosar s-a făcut, după care eu am blocat acest dosar să nu meargă în justiţie. Am făcut acest lucru pentru că subminarea economiei naţionale era un lucru care nu mai avea de a face cu ce ceea ce vroiam să fim noi ca ţară. Subminarea economiei naţionale înseamnă tot şi nimic.", a declarat Petre ROMAN - deputat PNL Braşov, în cadrul emisiunii Mix Actual, difuzată pe MIX 2 Tv şi moderată de Onelia Pescaru.

Deputatul liberal consideră că există o intenţie incorectă din partea celor care lucrează la astfel de cazuri. "În spatele lor, dacă e o influenţă politică, înseamnă că ei cu bună ştiinţă subminează credibilitatea acestor instituţii foarte importante, în special DNA.", a mai spus Petre Roman.

Comentarii

Ultimă oră