Sari la conținut

Cu nici două luni înainte de startul celei de-a zecea ediţii a Open-ului de la Madrid, braşoveanul Ion Ţiriac a dezvăluit, într-un interviu acordat presei spaniole, de ce nu mai vrea niciodată să se însoare. A zecea ediţie a turneului din capitala Spaniei va fi patronată de celebrul sportiv şi om de afaceri.
„Nimic nu-i rezistă”. „Acest român de 71 de ani a început să muncească la 14 ani, într-o fabrică de camioane. A fost celebru în sportul cu racheta, alături de Năstase. Astăzi este un multimilionar cu afaceri în sectorul bancar, al asigurărilor... Nimic nu-i rezistă”, scrie publicaţia spaniolă Intereconomia. Întrebat despre viaţa de familie, Ţiriac a spus că nu a reuşit să cunoască ce înseamă asta, fiind mai mult pe drumuri.
„Am trei copii cu două femei”. „M-am căsătorit la 21 de ani şi am divorţat la 27. Nu prea am trăit mult timp ideea de familie. Încă am o relaţie excelentă cu fosta soţie. Am trei copii cu două femei. Dar niciodată nu mă voi mai căsători, pentru că la viaţa pe care o duc, aproape de vagabond, de ţigan, dintr-o ţară în alta, nu pot garanta o familie. De acum 15 ani călătoresc ca un nebun. Cred că sunt doar două săptămâni pe an în care dorm în aceeaşi casă. Mă trezesc la ora 6 dimineaţa şi nu pot garanta că voi fi înapoi la 5 după amiaza. O femeie are nevoie de mai multă stabilitate”, crede braşoveanul.
L-a înşelat cu Sergiu Nicolaescu. Ţiriac a fost căsătorit o singură dată, la începutul anilor ’60, cu handbalista Erika Braedt de la Ştiinţa Bucureşti, dar mariajul nu a rezistat prea mult. Jean Maurer a dezvăluit în presă că Ţiriac a fost afectat cumplit de faptul că prima soţie l-a înşelat. Jean Maurer este fiul fostului fostului demnitar comunist Ion Gheorghe Maurer, care l-a ajutat pe Ţiriac la începuturile carierei sale. Conform acestuia, Erika Braedt, prima lui nevastă, s-a combinat cu Sergiu Nicolaescu chiar în casa familiei Maurer, în timpul sărbătorilor de iarnă din 1965.
Erika trăieşte în Germania. Se pare că soţia infidelă a fost surprinsă în braţele lui Nicolaescu. După mariajul eşuat cu Ion Țiriac, Erika, săsoaică la origine, şi-a urmat mama, Hilde, şi fratele, Gert, la Stuttgart, în Germania Federală, unde trăieşte şi acum. Niciodată, după dezamăgirea primei căsătorii, Ţiriac nu a mai putut păstra o relaţie cu o femeie un timp prea îndelungat.

Comentarii

Ultimă oră