Sari la conținut
tiriac-despre-regionalizare

Omul de afaceri brașovean Ion Ţiriac apreciază că proiectul de regionalizare a României este benefică şi simplifică împărţirea fondurilor, însă cataloghează drept o glumă propunerea ca regiunile să aibă mai multe capitale.
„Cred că aceste regiuni care ar trebui să se facă (…) ar fi benefice pentru România, pentru că s-ar crea o emulaţie oarecum, o strângere a acestor cătune, orăşele, oraşe, şi ar fi ceva centralizat. (…) Este mult mai uşor să împarţi banii la 7 decât să-i împarţi la 47 sau la 57”, a spus Ţiriac, la emisiunea “După 20 de ani”, difuzată duminică de Pro TV.
Guvernul a decis să înceapă acţiunile aferente procesului de regionalizare-descentralizare în România. Ministrul Administraţiei, vicepremierul Liviu Dragnea, a declarat recent că într-o regiune nu va fi o singură capitală.
„Ne interesează ca fiecare judeţ şi fiecare cetăţean din fiecare judeţ să se bucure de avantajele regionalizării. Dacă va fi un sediu administrativ într-un oraş, în alt oraş din judeţ va fi, de exemplu, Direcţia regională de finanţe, în altă capitală de judeţ va fiDdirecţia regională de mediu şi aşa mai departe”, a spus Dragnea, citat de Gândul.info.
Întrebat despre discuţiile privind existenţa mai multor capitale, Ţiriac a afirmat că o asemenea propunere ar fi o glumă.
„Dumneata ai văzut vreodată undeva în lumea asta o ţară cu patru capitale, cu cinci capitale sau cu trei capitale? (…) Eu cred că asta-i o glumă dacă cineva o propune, sau, dacă nu, atunci nu mai avem ce să discutăm. Capitala-i capitală, acolo te strângi”, a spus el.
Omul de afaceri a adăugat că, “fără să se uite la hartă”, el ar alege drept capitale de regiuni oraşele Bucureşti, Braşov, Cluj, Timişoara, Iaşi şi Constanţa.

Comentarii

Ultimă oră