Sari la conținut

Tinerii sunt invitați să își spună părerea despre viitorul Europei

tinerii-sunt-invitati-sa-isi-spuna-parerea-despre-viitorul-europei

Reprezentanța Comisiei Europene la Bonn și Agenția Federală pentru Educație Civică din Germania invită 60 de tineri între 18 și 25 de ani din toate statele membre ale Uniunii Europene să ia parte la o conferință pentru a discuta cum va fi explicată Uniunea Europeană în secolul 21. Conferința ”O nouă narațiune pentru Europa!” (“A new narrative for Europe!”) va avea loc la Bonn (Germania), în perioada 31 august – 3 septembrie 2014.

Nu contează dacă ești expert sau începător în ceea ce privește cunoașterea tematicii europene. Spune ce gândești despre cum ar trebui înțeleasă Europa în viitor. Trebuie să răspunzi la întrebări de genul:

  • Ce înseamnă Uniunea Europeană pentru tineri?
  • De ce avem nevoie de o organizație supranațională?
  • Este indispensabilă o Uniune Europeană? Dacă da, cum ar trebui să fie aceasta?
  • Ce reforme sunt necesare?
  • Există modele alternative, care ar putea funcționa mai bine? Dacă nu, cum trebuie reformată UE astfel încât să funcționeze într-un mod convingător pentru cetățeni?

Scopul evenimentului este elaborarea și adoptarea de către tinerii participanți a unui document pe tema viitorului Europei, care va fi transmis oficial președintelui Comisiei Europene.  Conferința se va desfășura în limba engleză. Nu vor fi disponibile servicii de traducere pe parcursul evenimentului.

Costurile de transport, cazarea și masa participanților vor fi acoperite de către organizatori.

Candidatura de participare la eveniment se poate depune online pînă în data de 25 iulie 2014, prin completarea următorului formular: http://narrative-application.geg-ev.org/

Detalii cu privire la conferință sunt disponibile la adresa de internet:www.bpb.de/187578

Comentarii

Ultimă oră